Iago, sempre present

10/08/2018

Iago Pericot, en rebre el premi d'honor FAD Sebastià Gasch d'arts parateatrals.A tots ens ha agafat per sorpresa la mort del Iago. Lamentablement, no puc assistir al seu comiat, perquè soc fora del país. Com a alcalde, vull manifestar el meu condol i suport al seu company, Josep, a tota la família Pericot i als seus amics.

El 19 de juliol passat, l'Ajuntament va aprovar la proposta de nomenar-lo fill predilecte de la vila, acte que farem la propera tardor. Un reconeixement merescut a tota una trajectòria vital, humana i artística que ha deixat petjada en l'àmbit cultural i artístic a Catalunya, i també al Masnou. Artista, mestre, pintor, escenògraf i director de teatre. La humilitat, la bondat i la senzillesa l'han caracteritzat, i també la seva predisposició sempre a col·laborar en diferents iniciatives al Masnou, com les seves darreres estrenes teatrals a l'Espai Escènic Ca l'Humet (com en deia ell).

Iago Pericot ha estat una persona compromesa amb els drets individuals i socials de les persones: el dret a estimar lliurement, la seva oposició a les guerres i a qualsevol tipus de violència, i la defensa aferrissada de la llibertat nacional i del dret del poble català a decidir el seu futur. Aquest anhel de llibertat es transmetia en la seva obra i en la seva concepció de la creativitat.

El 14 de juliol passat, en un sopar amb amics i companys del Masnou al Mas Antic, vam poder escoltar les seves paraules de compromís amb la llibertat.

Tenim el compromís de tirar endavant tots aquells projectes de què havíem parlat. Ho farem perquè el Masnou vol ser un poble agraït amb aquelles persones que, com el Iago, han aportat tant a la col·lectivitat i al món de la cultura, al país i al Masnou, que tant va estimar.

Ens veiem aquesta tardor per fer realitat l'acord de nomenar-te fill predilecte de la vila.

Avui t'acomiadem, però et tindrem sempre present.

Entrades al bloc