Un cap de setmana a fons amb les entitats

L'activitat associativa, juntament amb  actes institucionals, han comportat un cap de setmana ben farcit, en el qual he pogut comprovar de primera mà l'important teixit associatiu del nostre municipi en tots els actes als que he pogut assistir. Començant pel divendres en l'acte central contra la violència vers les dones, dins d’un mes en què diverses entitats han programat un munt d’activitats, amb la lectura del manifest en que vàrem denunciar, un cop més, una xacra social que cal tallar d'arrel de la nostra societat. Seguint, en el pla institucional i a la sala de plens de l'ajuntament, amb la presentació del llibre  sobre l'obra de Bonaventura Bassegoda al Masnou, elaborat per la Marta Roig i el Miquel Rico; treball seleccionat amb motiu de la Sisena edició de la beca de recerca local La Roca de Xeix. Dins del mateix acte es va donar a conèixer el treball seleccionat per la nova convocatòria de la beca, sobre la figura del músic masnoví Lluís Millet, que s’emmarcarà dins els actes a celebrar l'any 2017 per a commemorar els 150 anys del seu naixement. I, finalment, assistint a la Nit de l'Esport, on tota la família esportiva del Masnou s'aplega any rere any per veure o rebre el reconeixement a esportistes i clubs de la vila.

El dissabte, per segon any, vaig poder assistir a l'església de Sant Pere a la interpretació del Cant de la Sibil•la, organitzat per les entitats Capitanes del Masnou i l'associació UNESCO, un acte emotiu i de gran qualitat artística que permet al Masnou unir-se a una tradició cultural  arrelada a la nostra història. I, tot seguit, al sopar anual de l'entitat Luz del Alba, que cada vegada més duu a terme una intensa i variada activitat.

El darrer dia del cap de setmana, el diumenge, el vaig dedicar a passejar per la quarta edició de la Jornada d'entitats, enguany ubicada al voltant de la plaça de la Llibertat. Un èxit de participació i una demostració de la vitalitat de les nostres entitats, que va finalitzat amb el ja tradicional dinar de germanor.

En definitiva, un cap de setmana ben intens que m’ha permès una major proximitat amb els nostres veïns i veïnes.

Entrades al bloc