Confinem-nos per retrobar-nos aviat

Ja fa més de quinze dies des que es va decretar l'estat d'alarma i, pel que es preveu a hores d'ara, ens trobem tot just a la meitat d'aquest confinament. No vull entrar ara en determinades polèmiques, que algunes no vull dir que no siguin justificades, sobre les característiques d'aquest confinament, com el tancament de l'activitat econòmica, excepte en aquells serveis essencials, que finalment s'iniciarà avui. Des de l'Ajuntament hem fet un gran esforç comunicatiu a través del  web i les xarxes socials per anar informant la població de les recomanacions, canvis constants en els serveis i notícies remarcables al voltant de la crisi sanitària. Per tant, no pretenc ara fer-ne un recordatori. Més aviat vull comentar com han estat aquests dies a nivell humà, tant per les bones sensacions que ens deixen les mostres de solidaritat de veïns i veïnes com per la feina que hi està dedicant molta gent, com també per aquelles gestions i converses difícils, però necessàries.

La primera setmana els esforços s'han centrat a anar adaptant l'Ajuntament a una situació inèdita fins al moment, i anar cap a un tancament de serveis i equipaments de forma ordenada, i, molt especialment, a preparar els serveis essencials que com a administració pública hem de mantenir: el contacte no presencial amb la ciutadania, la comunicació, el treball telemàtic intern, els serveis socials, la neteja i la recollida selectiva, la policia local i la protecció civil. Puc donar fe que l'esforç d'aquests servidors i servidores públics ha estat impressionant, abocant-hi hores i hores. I, evidentment, també de l’esforç de tots els treballadors i treballadores de l'àmbit sociosanitari que treballen o viuen al Masnou. O de la feina immensa que es fa des de les residències de la gent gran que tenim al municipi. O dels botiguers i botigueres que obren cada dia les portes del seu comerç perquè no ens falti menjar. O, molt especialment, de la tasca dels voluntaris i voluntàries que dediquen bona part del seu temps a treballar per donar resposta a la crisi sanitària.

I aquesta segona setmana, ja plenament de confinament, hem continuat aquesta tasca coordinada amb regidors, regidores i responsables de l'Ajuntament. Però fent un pas més endavant, abordant les conseqüències de la crisi i elaborant ja les propostes que seran necessàries per afrontar la situació a partir d'ara en molts àmbits: suport a les famílies del Masnou i a l'economia local, entre moltes de les mesures que estem preparant.

Lamentablement aquesta crisi ja ha segat vides al nostre municipi. No vull acabar sense expressar la tristesa i el dol per la gent que ens ha deixat. La força també per a la gent que cal que se'n surti. I per insistir en el compliment estricte del màxim confinament a casa per a tothom perquè ens puguem retrobar ben aviat pels carrers i les places del nostre estimat municipi.

Continuem treballant amb el convenciment que tirarem endavant.

Entrades al bloc