Treballar a favor de la convivència

Manfiestacions de signe contrari davant l'Ajuntament.A aquestes alçades de l'any, habitualment hauria fet un escrit d'agraïment a tothom qui ha participat en una Festa Major lluïda, com sens dubte ha estat la d'aquest any, però no l'he pogut fer. Serveixin aquestes línies per a aquesta causa.

Els incidents de la matinada de Sant Pere, i en especial l'intent d'agressió sexual per part d'un menor tutelat per la DGAIA, i tot el que s'ha desencadenat a continuació -una criminalització envers el col·lectiu que ha culminat amb un intent d'assalt al centre— han copat malauradament tot el protagonisme dels darrers dies al Masnou.

Estan essent dies intensos i difícils. Veure com, tot d'una, una espurna encén un braser d'odi i d'intolerància d'uns veïns vers els altres és desolador. Veure com persones properes a grups d'ultradreta se serveixen del desconeixement i de les pors d'alguns per atiar la xenofòbia és aterridor.

Tenim un problema que ha esclatat ara al Masnou, com ho ha fet anteriorment en altres municipis i, malauradament, ho farà en d'altres en un futur. No és de resposta fàcil i hi hem de fer front des de la serenitat i amb molta reflexió. De manera conjunta i coordinada, cadascú des de la seva responsabilitat i amb els seus recursos.

Vull agrair des d'aquestes línies la col·laboració durant aquests dies de del personal i grups municipals, cossos de seguretat, mitjans de comunicació, educadors i educadores, DGAIA i Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, entitats i veïns i veïnes del Masnou a títol individual. I, en general, a tothom qui prioritzi treballar per al restabliment de la convivència al Masnou, vila oberta, tolerant i inclusiva. Faig una crida perquè així sigui, i adjunto el ban que he publicat avui mateix.

BAN: Crida a la manifestació ciutadana a favor de la convivència.

Entrades al bloc