Reactivació

Sessió dels pressupostos participatius celebrada el febrer del 2020, abans de la pandèmia de la COVID-19.La darrera setmana he mantingut un seguit de reunions telemàtiques amb participació de veïns i veïnes del Masnou. Hem donat el tret de sortida als debats per àmbits en el marc del Pla de reactivació social i econòmica, com a continuació del procés participatiu que ens ha de menar fins a l'aprovació definitiva del Pla. Han pogut fer-hi aportacions, en una fase inicial, ciutadania, entitats, òrgans de participació ciutadana i els grups municipals, que van avalar majoritàriament la seva aprovació al Ple. Ara, el debat amb els experts de cadascun dels àmbits (cultura i educació, contingència social, territori i sostenibilitat, teixit productiu i foment de l’ocupació, i salut) hauria de servir per introduir una nova perspectiva al Pla, amb la finalitat que la seva aplicació ens ajudi a sortir de la crisi que estem vivint.

Com he anat explicant al llarg d'aquestes sessions, en paral·lel hem anat treballant també el pressupost municipal per al 2021. Inicialment serà restrictiu, degut a la davallada dels ingressos, amb un tant per cent molt elevat de despesa compromesa. Preveiem que, un cop tancat l'exercici 2020, a la primavera, la incorporació dels romanents ens permetrà aprovar un nou pressupost que doni sortida a totes les necessitats.

Pel que fa a les inversions, aquesta setmana es posaran en marxa les votacions dels primers pressupostos participatius de la història del Masnou. Són 14 propostes les que n'han resultat finalistes i, un cop disposeu de tota la informació pels canals habituals, us animo a participar en aquest procés amb el vostre vot.

*Imatge: Sessió dels pressupostos participatius celebrada el febrer del 2020, abans de la pandèmia de la COVID-19.

Entrades al bloc