Urgències

Acabava l'entrada dedicada al meu dia a dia (vegeu aquest article) referint-me a les urgències, que quedaven pendents per a un altre capítol. Doncs bé, força dies després del meu últim escrit al diari, n'ha arribat el moment. I és que, tot sovint, més del que m'agradaria, com a alcalde també em dedico a "apagar focs" o bé a accelerar temes que queden encallats. D'aquesta manera, malgrat que intentem planificar la setmana, els imprevistos i les urgències exigeixen un esforç de contraprogramació que obliga a encabir a l'agenda temes, fins i tot reunions a correcuita, al marge de l'activitat habitual, ja de per si frenètica.

Són temes interns que sovint no transcendeixen, traves burocràtiques (sí, també en patim les conseqüències), reunions puntuals o trucades que ajuden a desencallar temes varats, cops de timó per impulsar qüestions de l'agenda política. A vegades semblarien entrebancs que entorpeixen segons quin projecte, però el cert és que paga la pena dedicar-hi temps i esforç si això implica solucionar problemes o agilitzar-ne la fi. En qualsevol cas, són accions necessàries per tirar endavant projectes que hauran de veure la llum properament, en benefici del municipi, i que no diríeu mai la pila de gestions internes prèvies que comporten.

Des de la continuïtat de les obres interrompudes del nou pavelló fins a la problemàtica del contracte d'escombraries i neteja viària, o la dels apartaments turístics, entre altres qüestions. Preparar l'agenda municipal de setembre per arrancar bé a la represa de les vacances és important: l'impuls de l'habitatge de protecció oficial, la inversió pendent de SOREA, l’aprovació definitiva del pla de mobilitat o del de joventut, la modificació del contracte d'escombraries, les licitacions i inicis d'obres... seran temes prioritaris per a aquesta tardor. Tots aquests preparatius combinats amb l'activitat habitual, amb un cicle festiu que el darrer mes ha arribat al seu punt àlgid (Festa Major, Fascurt, Ple de Riure...), i amb les darreres sessions d'òrgans de govern i del Ple municipal.

Ara vindran uns dies de descans d’activitat i d’urgències, no gaires i sempre amb un ull posat al Masnou, per tornar-hi encara amb més força. Que tingueu un bon agost!

Entrades al bloc