Una intensa setmana de Sant Jordi

Aquest setmana que culmina amb la diada de Sant Jordi està plena d'activitats. Dimecres a la tarda vaig assistir al Parlament de Catalunya a l'acte de suport a la presidenta d'aquesta institució, Carme Forcadell. Un acte organitzat pels ex-presidents del Parlament  Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert. Una sala plena amb una convocatòria adreçada també als antics diputats del Parlament de Catalunya, fet que em va permetre retrobar-me amb diputats i diputades, tant del meu grup com d'altres, amb els qui feia molt de temps que no ens veiem. Aquesta part emotiva de l'acte de retrobament, i a banda de les intervencions dels ex-presidents del Parlament i de l'actual president de la Generalitat, es va centrar en la crònica de dos moments històrics com són el procés de la famosa LOAPA després del 23 de febrer de 1981 i el de l'Estatut de 2006 fins la sentència del Tribunal Constitucional, narrats pels periodistes José Antich i Mònica Terribas. Un acte emotiu i necessari per refermar el compromís que tenim tots plegats amb el procés que viu el nostre país.

Amb la Carme Forcadell tornarem a compartir un acte aquest dissabte, però aquest cop al Masnou, i en el marc del concert que oferirà l'Orfeó Català dins la programació de l'Any Millet. I ahir dijous al vespre va tenir lloc un altre acte molt emotiu, que fruit d’un llarg treball al llarg d’aquests darrers anys, per fi arribava: la presentació del llibre d'Història Contemporània del Masnou. La culminació de tot un treball rigorós de recerca de la historiadora i amiga Rosa Toran que omple un buit molt important. Aquest va ser un objectiu que ja em vaig marcar com a regidor de Cultura i que ara ha vist la llum essent alcalde de la vila. La Rosa Toran ha col·laborat amb molt projectes com historiadora i també fruit de la seva activitat com a vicepresidenta de l'Amical de Mauthausen. Esperem poder continuar disposant de la seva valuosa contribució a la tasca de la recerca de la història local de la nostra vila. I per finalitzar l'acte l'Ester Lecha, jove pianista masnovina excepcional, ens va interpretar unes peces de Frederic Mompou i Franz Liszt. En definitiva, un acte amb la sala plena de gom a gom, en el que vam poder gaudir de la història i de la música.

La diada de Sant Jordi, amb un munt d’activitats per gaudir-la al Masnou, serà una cloenda excel·lent per a aquesta setmana d’emocions. Bona diada!

Entrades al bloc