Govern i responsabilitat

El dijous 16 de novembre es va confirmar que el Govern municipal actual s’ha quedat en minoria. La renúncia presentada per quatre dels cinc regidors del PDeCAT-Unió ha comportat una remodelació del Govern. A partir d’ara, els sis regidors d’ERC-AM-MES governarem amb minoria, seguint la tònica de molts altres ajuntaments que es troben en aquesta situació fruit de la fragmentació política actual.

Davant la situació de bloqueig que tenia el Pressupost municipal per a l’any 2018, em vaig veure obligat a activar la qüestió de confiança, com a mecanisme de desbloqueig. En haver perdut les dues votacions, pressupost i qüestió de confiança, si d’aquí a un mes no s’ha presentat cap moció de censura, el pressupost quedarà automàticament aprovat.

No és una situació desitjable. Seria precipitat ara entrar a fer una anàlisi a fons de la qüestió. A hores d’ara es fa difícil entendre el canvi de comportament de la majoria del grup municipal d’Unió-PDeCAT, així com el fet de no votar un pressupost en què ells van participar, i que van presentar i aprovar en comissió informativa.

El meu compromís com a alcalde serà el mateix que fins ara: màxima dedicació i treball per tirar endavant els projectes que tenim damunt la taula. La predisposició al treball i al rigor dels regidors i regidores d’ERC-AM-MES serà màxima. També treballarem per aconseguir els màxims consensos possibles i continuarem estant a l’abast dels nostres veïns i veïnes.

Entrades al bloc