Ara fa un any

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, en la inauguració de l'exposició del 1r aniversari de l'U d'Octubre.Ahir va fer un any de l'1 d'octubre de 2017, una data que marca una nova etapa en la política catalana. El Masnou, com arreu del país, també va poder commemorar aquesta data. Perquè aquell dia el vam viure amb intensitat al nostre municipi. Perquè aquell dia, des de les cinc de la matinada fins a la nit, molts masnovins i masnovines vam estar al carrer, als col·legis electorals i ens vam conjurar a defensar el dret a vot i la democràcia. Molta gent hi va participar, des de les tasques més compromeses fins a la defensa dels col·legis amb fermesa, ordre i serenitat.

Aquell dia ens vam autodeterminar. Les cues davant dels col·legis electorals, la persistència a voler votar malgrat els atacs informàtics... Al final ho vam aconseguir. Tots els col·legis van estar oberts fins al darrer minut. Després, la celebració de la victòria i la data tan important del 3 d'octubre, en què el país es va paralitzar, i el Masnou també. Recordem la gentada concentrada aquella tarda davant l'Ajuntament.

Ahir vam recordar-ho a les dotze del migdia a Can Malet amb la lectura de manifestos i després, al vespre, a l'exposició que explica com es va viure l’1-O al Masnou. No es tracta només de recordar. Ho tenim ben present. Els processos polítics són llargs i complexos. La nostra història no comença ara, sinó que ve de lluny. L'1 d'octubre, però, és la llavor del nostre futur.

Entrades al bloc