Governem en temps de crisi

El Govern de la Generalitat ha hagut de dictar noves mesures davant de l'increment de casos i del risc de contagi de la COVID-19, amb l'objectiu que la reducció de la interacció social i de la mobilitat ajudin a frenar aquesta segona onada de la pandèmia. És responsabilitat de tothom, no podem baixar la guàrdia.

Malauradament, aquestes restriccions obliguen al tancament de bars i restaurants, un sector ja molt castigat per aquesta crisi. En la mesura de les nostres possibilitats, fem-hi comandes per fer-ne consum a domicili. En un moment en què altres sectors fortament tocats (comerç, cultura...) també s'han vist obligats a fer reduccions d'aforament, pren més força que mai la campanya “Queda't al Masnou”, que justament enguany hem reforçat. Des de l'Ajuntament també hem ajustat la nostra activitat al compliment de les noves restriccions i farem el possible per ampliar les línies d'ajut. També en breu posem en marxa l'Observatori de la COVID-19 i convocarem les taules de participació sectorial, amb persones expertes i representants de tots els grups municipals, per recollir aportacions que millorin el Pla de reactivació social i econòmica, aprovat inicialment al mes de juliol. I el Govern ja estem treballant uns pressupostos 2021 en consonància amb la crisi que estem vivint. 

El mapa de vulnerabilitat social, que vam presentar al Consell Municipal de Benestar Social, detecta tres col·lectius específics sobre els quals haurem de centrar esforços: gent gran, dones, i infància i adolescència. Ja hem posat fil a l'agulla per impulsar polítiques transversals en aquesta línia. I al Ple municipal d'octubre vam aprovar, amb l'únic suport del PSC, la modificació d'unes ordenances fiscals de contenció i una darrera modificació urbanística a la Colomina, que comporta més terrenys per a la construcció d'habitatge social. Més que mai, en temps de crisi, continuem governant per al benestar de masnovins i masnovines. 

Entrades al bloc