Reciclatge

Contenidors recollida selectivaEl sistema de recollida selectiva del Masnou es basa en les àrees d'aportació al carrer i la deixalleria.

La recollida selectiva de paper i cartró (contenidor blau), vidre (contenidor verd) i envasos (contenidor groc) està gestionada pel Consell Comarcal del Maresme i ja fa anys que s'està duent a terme. L'octubre del 2005 es va començar a fer la recollida d'una nova fracció: la matèria orgànica, que està gestionada per l'Ajuntament. 

Per a aquells residus que no poden anar a les àrees d'aportació del carrer (mobles, electrodomèstics, fluorescents…) hi ha la deixalleria, que està mancomunada entre Alella, el Masnou i Teià. La deixalleria és gratuïta per als ciutadans i ciutadanes, i, a més, hi ha rebaixes en el rebut de les escombraries per a les persones que la utilitzin un nombre determinat de vegades.

A part d'aquests sistemes, hi ha contenidors ubicats en diversos punts del municipi que reforcen la recollida selectiva d'alguns residus concrets. És el cas dels contenidors de medicaments caducats, a les farmàcies i al CAP; els de piles, que hi ha a diversos comerços, i els de roba i sabates, distribuïts pel poble.

Tots els residus recollits selectivament es porten a plantes de tractament especialitzades, on són reciclats i tornen a entrar en el cicle productiu i de consum.

Deixalleria

Recollida selectiva de matèria orgànica

  • Cliqueu aquí per conèixer tota la informació sobre la recollida selectiva de la matèria orgànica a la vila.
  • Llistat de contenidors de recollida de matèria orgànica.

Àrees d'aportació:

Quantitats de residus recollits selectivament.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23-01-2020 14:07