Setembre

Parlament de l'alcalde en l'acte insitucional de la Diada Nacional 2019.El mes de setembre és un mes sempre molt important. Acabem vacances i reprenem moltes de les nostres tasques i activitats. L'activitat municipal s'intensifica amb reunions i objectius per a un nou curs polític.

El setembre es reprèn el curs escolar i la Diada Nacional sempre marca un punt d'arrencada, especialment quan estem en espera d'una sentència que hauria de ser absolutòria per als presos i encausats independentistes.

El setembre comencem també a concretar les reunions dels diferents organismes de participació ciutadana que té l'Ajuntament, tant els sectorials com el Consell de la Vila. I ja hem començat a programar un nou cicle de Trobades amb l'Alcalde, a les quals us podeu apuntar veïns i veïnes del Masnou.

El setembre arrenca amb força en l'àmbit social. Iniciem el programa Xerrem junts, en col·laboració amb la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), d'inclusió social, adreçat als joves que migren sols. També volem denunciar l'empresa ENDESA per la reclamació que vol fer a les famílies vulnerables, amenaçant de deixar-les sense llum. Per això hem fet pinya amb la resta d'institucions del país per parar els peus a aquest despropòsit.

I, a banda de continuar amb la finalització d'algunes obres pendents, que no han fet vacances, continuem avançant en alguns dels grans projectes del municipi: tirant endavant l'espai del bar del Complex Esportiu o el pavelló de volta catalana al parc de Vallmora, entre d’altres.

I, evidentment, estem enllestint la nova proposta de pressupost per a l'any que ve, 2020.

Finalment, aquest Ple del mes de setembre volem fer un pas endavant en la qüestió de l'emergència al voltant del canvi climàtic, fent efectiva l'adhesió al Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia, amb el compromís de posar-nos ja a treballar en el Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima pels propers anys.

Entrades al bloc