Setembre

Hem iniciat un nou curs polític. Atípic, com tot el 2020. Condicionat per les mesures per lluitar contra la COVID-19. Vam poder celebrar els actes commemoratius de la Diada, per la recuperació dels nostres drets nacionals i socials, malgrat les restriccions. Tres anys després dels fets del 20 de setembre a la Conselleria d'Economia, no ha cessat la repressió i continuem tenint presos polítics i exiliats. 

També ha arrencat per fi el curs escolar, amb l'aplicació dels nous protocols establerts. El dret a l'educació és essencial i l'escola és un servei bàsic que, amb la col•laboració de professionals sanitaris i comunitat educativa, hem de preservar i tirar endavant. 

Després de mesos en suspens, aquest cap de setmana hem reprès la programació cultural amb la inauguració de l'exposició del veí Xavier Rodés. I en breu reobrirem també l'Espai Escènic Iago Pericot. Amb les mesures de seguretat que calguin, però necessitem la cultura, una de les grans damnificades de la crisi. Un cop reoberts els equipaments cívics, avui ens felicitem també per una altra reobertura que s'ha fet esperar, la dels casals de la nostra gent gran, que han estat mesos patint les conseqüències de l'aïllament social.

Malgrat que les mesures de distanciament continuen, evolucionant de la mà de la pandèmia, intentem recuperar una certa normalitat. Ahir, una cercavila per diferents carrers del Masnou, en el marc de la Setmana de la Mobilitat, va retornar l'alegria al poble i ens va servir per recordar que ens calen hàbits més sostenibles i saludables. Des del Govern municipal continuarem l'aposta per guanyar espais de qualitat per als vianants. 

Avui és l'últim dia d'un estiu estrany, marcat també per la inseguretat, que estem combatent amb diverses mesures. I demà iniciem una tardor incerta, pendents del mapa de contagis i dels criteris que determinin els experts en salut. I amb el compromís d'aplicar el Pla de reactivació social i econòmica del Masnou que va aprovar majoritàriament el Ple. Oberts a la participació en el Govern d'altres forces polítiques, amb ganes de col•laborar i sumar acords que ajudin els masnovins i masnovines a sortir d'aquesta crisi i, en definitiva, a millorar-ne la qualitat de vida. 
 

Entrades al bloc