Promoció del comerç i cohesió social

L'Edifici Centre acull la Biblioteca i el Mercat Municipal, entre altres serveis.
Dijous i divendres passats van ser uns dies d'una intensa activitat. Dijous estava dedicat a l'àmbit del comerç local, amb reunions i trobades importants. El matí va començar amb una reunió interna de l'Ajuntament per parlar del Mercat. A primera hora de la tarda, teníem una reunió amb els paradistes del Mercat municipal en què es va presentar l'informe de Mercats de Barcelona sobre el futur del Mercat del Masnou, un treball encarregat per l'Ajuntament que ens ha d'ajudar a encarar el futur del nostre Mercat. Va ser una reunió molt positiva i en va sortir un munt de feina a fer per posar al dia i obrir una nova perspectiva a mitjà termini d'aquest servei, amb la col·laboració i la tasca dels excel·lents professionals que són al capdavant del Mercat del nostre municipi. I per rematar-ho, a la nit, hi va haver la presentació del Pla estratègic de comerç, on s’exposa, a partir de la nova realitat que serà ben aviat l'Illa Centre, com es configura per primera vegada una centralitat comercial i l'impacte que tindrà en el conjunt del comerç local. Les perspectives són bones, amb la necessitat d'abordar nous reptes pel que fa a la mobilitat i l'aparcament.

Divendres vam celebrar el primer any de funcionament de La Sitja, el centre de distribució d'aliments. L'Ajuntament, conjuntament amb Creu Roja, Càritas i Temps i Compromís, gestiona aquest centre de solidaritat i distribució d'aliments de primera necessitat per a les famílies més vulnerables de la nostra vila. Durant aquest primer any, bona part de l'èxit també es deu a totes les persones voluntàries que col·laboren amb el seu esforç en aquest centre. També aquesta setmana passada hem presentat l'informe fet per l'entitat Eco Serveis sobre pobresa energètica i s'ha fet un treball als pisos de protecció oficial de gent gran per promoure mesures a favor de l'estalvi energètic que repercuteixin en els seus usuaris i usuàries.

Dos dies amb molt activitat, durant els quals també vaig fer una visita a la presó de Lledoners, on vaig poder compartir una bona estona amb Oriol Junqueras i Raül Romeva.

 

 

Entrades al bloc