Uns dies carregats de Brama

Última revisió 16-06-2021 11:19
15/06/2021

Tallers, exposicions i espectacles per celebrar el Festival de Creació Contemporània del Masnou

Després de la cancel·lació a l’hivern del 2020 com a conseqüència de la pandèmia, el Festival de Creació Contemporània Brama, organitzat pel Centre de Creació Blanc de Guix i l’Ajuntament, enguany torna revitalitzat, amb el tema d’art i arxiu.

El Festival vol ser el punt de trobada de les múltiples formes de fer i estar en l’art contemporani amb una voluntat interdisciplinària. El programa inclou diverses manifestacions artístiques en diversos espais del municipi, com la Sala d’Exposicions Casinet, l’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet, la Casa de Cultura i la Biblioteca Joan Coromines, entre d'altres.

La Biblioteca acull dos tallers. El primer (L’autre portrait), a càrrec de l’artista establerta al Masnou Miriam Colognesi, va tenir lloc el 14 de juny. El segon (Oracle fanzinero) serà el dia 17, a càrrec de Tania Berta Judith, que portarà una proposta al voltant de la màgia i l'autoedició en què es plantejarà l'elaboració d'un fanzín com a objecte oracle personal. El 18 de juny s’inaugurarà a la Casa de Cultura una exposició de cartells del col·lectiu Màgia Roja i, al vespre, l’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet acollirà un espectacle del mateix col·lectiu.  El 19, Ràdio Brama s’instal·larà a la plaça d’Ocata amb el programa “No podem aixecar la veu pels altres, però si per elles”.

Entre el 26 de juny i el 18 de juliol es durà a terme l’exposició central, comissariada per Beatriz Escudero i Francesco Giaveri. El 26 a la tarda, un programa d’actes que inclou diferents tallers i xous clourà el Festival d’enguany.

El punt d’arrencada del Brama 2021 va ser la instal·lació “Regar el mar”, de Perejaume, al Cinema La Calàndria. Es pot visitar fins al 17 de juny, de 17 a 20 h (de dimarts a dissabte) i d’11 a 14 h (els dissabtes i diumenges).