El Brama, el cicle de contes i la cursa popular, protagonistes del darrer cap de setmana

Última revisió 21-06-2021 16:00
21/06/2021

El cap de setmana previ a les celebracions de Sant Joan i de la Festa Major va estar carregat de propostes de caire cultural i esportiu. D’una banda, es va celebrar el gruix d’ actes del Festival de Creació Contemporània Brama, i també, les dues últimes sessions del cicle “Contes als barris”. De l’altra, la cursa popular del Masnou va assolir la vuitena edició. A més, dissabte es va fer un acte de reconeixement al personal sanitari i sociosanitari per la seva implicació, dedicació, esforç i compromís durant la pandèmia, en la lluita contra la COVID-19. En podreu trobar més informació clicant aquí.

El Festival de Creació Contemporània Brama va viure un cap de setmana intens, amb la inauguració de l’exposició de la productora Màgia Roja a la Casa de Cultura, i amb la proposta performativa de Miguel Puertas i Zonula a l'Espai Escènic. L’actuació va tenir una posada en escena innovadora i molt interessant que va pràcticament omplir l’Espai Escènic de públic que volia acostar-se a les sempre trencadores propostes d’aquest festival del Masnou.

La primera col·laboració de Miguel Puertas i Zonula va ser durant una de les actuacions més apassionants que es van veure a Màgia Roja el 2019, un local cultural de Barcelona on s’hi podien escoltar tot tipus de músiques experimentals. Miguel Puertas va partir de la projecció simultània de varis projectors de cine de 16mm amb cel·luloides modificats sobreposats i, per una altra banda, modificats en directe a través de filtres, interruptors i objectes. Per la seva part, Zonula és un artista que ha experimentat amb imatge i so, combinant la electrònica i el cinema DIY (Do it Yourself). Últimament a mig camí entre l'industrial més heterodoxe i la psicodèlia, va fer ús de teclats i aparells modificats o creats per ell mateix, percussions metàl·liques i veus fantasmals.

 “Ràdio Brama” va emetre des de la plaça d’Ocata. Sota el lema "No podem aixecar la veu pels altres, però sí per elles", va oferir un acostament a l'art sonor a través d'una emissora de ràdio instal·lada en una de les places més emblemàtiques de la vila.

També dins del Brama, el proper dissabte 26 s’inaugura l’exposició Arxiu RAR, comissariada per Beatriz Escudero i Francesco Giaveri, a l’Espai Casinet. A la tarda es faran les performances i tallers a BlancdeGuix, amb espectacles d’Agost i de Fera i Las Disidentes.

Finalitza el cicle de contes a diversos barris del Masnou

L'associació Vivim del Cuentu van oferir les dues últimes sessions del cicle “Contes als barris”, un conjunt d’espectacles que han tingut lloc durant el mes de juny de forma descentralitzada, en sis barris diferents del Masnou. A la trobada de divendres, 19 de juny, els “Contes desexplicats” als jardins dels Països Catalans van capgirar els relats clàssics per adaptar-los amb valors no sexistes i, el 20 de juny, “Paper obert, paper plegat, fan un conte explicat” al carrer de Sant Rafael va tenir el paper i la papiroflèxia com a fil conductor dels relats.

David Campo i Yolanda Riera guanyen la vuitena edició cursa popular del Masnou

David Campo, amb un temps de 15’21, i Yolanda Riera, amb un de 19’22, es van proclamar guanyadors de la vuitena edició de la cursa popular del Masnou, celebrada el 20 de juny. Organitzada per La Sansi amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou i el Club Nàutic del Masnou, la cursa de cinc quilòmetres de recorregut va comptar amb 530 persones inscrites.

David Campo va fer record de la cursa que fins ara tenia el letó Edgars Sumskis al 2015 (15’42). En segona posició va quedar Youssef Ez Zayati (15’35) i també va pujar al pòdium Pau Capdevila. La cursa de dones va tenir com a campiona a Yolanda Riera, per davant de Carmen Rodríguez i Ana Belen Garcia.

Les sortides es van fer esglaonades des de les 8.30 fins a les 9.36 h, quan es va fer un homenatge a Isidre Ferrer, un dels atletes més longeus de Catalunya que va morir el passat 12 de juny als 85 anys.

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras; el regidor d’Esports, Ricard Plana; l’assessor de l’Àrea d’Educació Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Antonio Carmona; el vicepresident del Club nàutic del Masnou, Antonio del Río;  i el president del Consell esportiu del Maresme, Jordi Matas; van donar la sortida i van entregar els premis als tres millors en categoria (masculina i femenina).  En aquesta edició  hi van participar esportistes de tots els nivells i hi va predominar un ambient familiar.

Classificacions:  https://xipgroc.cat/ca/curses/Masnou2021/5k/resultats

Fotografies i vídeos de la cursa: www.cursaelmasnou.com

Servei de reparació d’aparells

Com cada mes, la Reparatruck, va visitar el Masnou. La furgoneta equipada amb eines es va instal·lar a la placeta del davant l’OAC perquè tothom qui ho volgués reparés petits electrodomèstics o altres aparells amb el suport d’un tècnic especialitzat. Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament del Masnou i del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.