Lliurament de les claus dels habitatges joves de Can Jordana i inauguració de la nova plaça de Miquel Martí i Pol

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, l'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Habitatge, Màxim Fàbregas, han lliurat, aquest dissabte al migdia, les claus de 18 habitatges de protecció oficial per a joves a Can Jordana. El conseller ha participat també en l'acte d'inauguració de la plaça de Miquel Martí i Pol, portal de l'edifici on s'ubiquen els habitatges.

El Masnou compta, des d'aquest dissabte, 24 de febrer, amb un nou espai ciutadà, la plaça de Miquel Martí i Pol, a Can Jordana, que ha estat l'escenari on han confluït aquests dos actes.
Eduard Gisbert, alcalde del Masnou, ha destacat que "avui fem història i aquest acte és el prinicipi d'un canvi de tendència que ens ha de permetre fer noves entregues de claus, no només a gent jove, sinó també a la gent gran i altres sectors de la població".

El primer tinent d'alcalde d'Urbanisme i Habitatge, Màxim Fàbregas, ha explicat que "el Masnou comença a complir un deute amb els seus joves, com és el dret a un habitatge digne". El regidor ha destacat també que "l'Ajuntament del Masnou i la Generalitat de Catalunya han treballat conjuntament per aconseguir que el dret a l'habitatge pugui ampliar-se a molts sectors de la població". Ha recordat que el Masnou té en marxa, actualment, 175 pisos més en diverses promocions d'habitatge social, 56 dels quals es destinaran a gent gran.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha dit que "Miquel Martí i Pol estaria molt orgullós que la plaça que porta el seu nom sigui el nou pòrtic d'entrada als habitatges per a joves". Adreçant-se precisament als joves que viuran a Can Jordana, els ha dit: "Feu aquí la primera gran arrel cap al futur del Masnou i el futur de Catalunya."

Lliurament dels habitatges de lloguer per a joves de la promoció de Can Jordana
Els habitatges han estat construïts per l'INCASOL en un solar cedit per l'Ajuntament del Masnou i seran administrats per l'empresa pública Adigsa. Es tracta d'un bloc de planta baixa i tres plantes pis. Els habitatges tenen dos dormitoris i una superfície de 57 m2. La promoció compta amb 23 places d'aparcament, 18 de les quals estan vinculades als habitatges, i cinc locals. A més, els edificis presenten elements ambientals i d'ecoeficiència, com ara una xarxa separativa d'aigües fecals i pluvials, i plaques d'aprofitament de l'energia solar per a la producció d'aigua calenta sanitària. L'obra ha tingut un cost d'1,52 milions d'euros i ha estat projectada per Barber-Renteria Arquitectes, SL.

Inauguració de la plaça de Miquel Martí i Pol L'acte inaugural de la plaça ha volgut retre homenatge al "poeta del poble". S'ha iniciat a les 11 del matí amb la lectura de poemes de Martí i Pol a càrrec de diversos rapsodes del Masnou, de persones voluntàries i de la dibuixant osonenca Pilarín Bayès. L'acte ha comptat  amb la presència de la vídua del poeta, Montserrat Sans. Al migdia, l'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert, i el conseller Francesc Baltasar han descobert la placa i el monòlit en homenatge a Miquel Martí i Pol. Tot seguit, la tinenta d'alcalde de Cultura i Educació, Carme Giol, ha llegit el poema El poble, que reprodueix el monòlit.

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19-04-2018 18:59