Bona resposta a la presentació del projecte "El Masnou terra de mar"

Ja es pot visitar la pàgina web amb tota la informació del projecte

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni 2014, el 26 de setembre es va presentar públicament, a una Sala Joan Comellas plena de públic, el projecte “El Masnou, terra de mar, recuperació del patrimoni local”. De la mà del regidor de Cultura, Jaume Oliveras, es van donar a conèixer els detalls d’aquest ambiciós projecte que promou la rehabilitació, recuperació i adequació de la Mina d’Aigua, la Casa de Cultura i el Parc del Llac. Oliveras va explicar com aquest projecte suposa la posada en valor del patrimoni per a la promoció del municipi. "La cultura és i ha de ser un element clau per a la revitalització del municipi que ajudi a la seva dinamització", va afirmar.

Oliveras també va parlar del punt de partida de “El Masnou, terra de mar, recuperació del patrimoni local” : la subvenció que els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) va adjudicar a l’Ajuntament l’estiu del 2012 i que ha servit per sufragar la meitat del projecte, que té un pressupost total de 640.990,68 euros. La resta, un 30% del projecte ve de la Diputació de Barcelona, a través del programa Xarxa de Governs Locals 2012-2015; i un 20% s’imputa a les obres ja realitzades amb anterioritat a la Casa de Cultura, amb la qual cosa s'aconsegueix cobrir el 100% del finançament del projecte.

En el marc de la presentació, també es va donar a conèixer la pàgina web www.elmasnouterrademar.cat que s’ha confeccionat al voltant del patrimoni i on properament es podrà veure la reconstrucció històrica en 3D del Masnou a mitjan segle XIX, feta a partir del plànol del Masnou de Miquel Garriga i Roca l'any 1846 i d'una recerca gràfica, oral i bibliogràfica. Aquest mateix document es va poder veure durant la presentació. La pàgina web convida a descobrir els elements arquitectònics més rellevants del patrimoni local per mitjà d’un itinerari.

L'acte va cloure amb la intervenció de l'alcalde, Pere Parés, qui va remarcar la important feina de documentació que s'havia dut a terme durant la realització del projecte, i amb la interpretació de quatre peces musicials, entre les quals s'hi incloïa l'Oda al Masnou, de Josep Pujadas Truch i música de Manel Peret, a càrrec de la soprano Mar Carrero i el pianista Manel Peret.

Vegeu l'àlbum de fotografies de l'acte.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-10-2018 11:49