Comença la Festa Major del Masnou que s'estendrà fins al 2 de juliol

Última revisió 28-06-2023 13:44
28/06/2023

Nit de revetlla de Sant Pere i d’orgull LGBTIQ+

 

La nit àlgida de la Festa Major de Sant Pere coincideix amb el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGBTIQ+. Així, quan caigui la nit serà l’hora de gaudir de la proposta disruptiva d’enguany, que deixa enrere el format del pregó i de la llegenda de les nimfes de la terra, el mar i el foc per donar pas a l’espectacle El compte enrere i viure plegats el moment en què es donarà el tret de sortida a una nova Festa Major. A les 22.45 h, a la platja d’Ocata, l’Eulàlia, la Tecla i la Mercè, les tres dives drag d’Allioli Olé, visitaran el Masnou amb un tast del seu xou per iniciar la celebració més esperada de l’any. La festa d’oci nocturn d’Allioli Olé es diferencia per mesclar elements del col·lectiu LGBTIQ+ amb elements de la cultura catalana.

Tot seguit, a les 23 h, el cel de la platja s’il·luminarà com cada any amb el castell de focs, un dels espectacles pirotècnics ineludibles durant la Festa Major del Masnou. El primer dia de Festa Major acabarà amb un concert que promet fer ballar tothom fins a l’exultació. L’oferiran Les Que Fataband, una banda de versions íntegrament femenina, formada per vuit dones joves que faran que l’energia i la passió pel ball i la música vessin de l’escenari de la platja d’Ocata. Dj Diddi s'encarregarà de tancar aquesta primera nit de gresca.

 

Peix fresc de la costa per celebrar l’inici de la Festa Major

Però abans no es faci fosc, seran diverses les propostes per celebrar l’inici de la festa grossa del municipi. Entre elles, podreu assistir a la subhasta cantada de peix fresc del dia, que s’ha convertit en un de les cites emblemàtiques al programa de propostes d’aquests dies. A les 18 h, la plaça d’Ocata esdevindrà una llotja on es podrà veure el funcionament i les singularitats de la subhasta cantada de peix i, sobretot, s’hi podrà participar. Així, com cada any, els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar que diàriament venen el peix que pesquen a la llotja de Montgat fent servir aquest antic sistema de comercialització del peix, es traslladen al Masnou, perquè, qui ho vulgui, pugui comprar el millor peix de les nostres costes més a prop de casa. A més, com a singularitat, la subhasta organitzada pels pescadors del Masnou és la darrera subhasta a veu que queda a Catalunya i manté, en molts aspectes, els elements de la comercialització tradicional del peix. 

A més, des de primers de juny, el Masnou també té subhasta cantada de peix. Es fa cada dimarts i dijous, a les 13 h, a la part superior de l’aparcament del port, sempre que els pescadors hagin pogut sortir a pescar, en funció de les condicions meteorològiques. Per motius aliens a la voluntat dels organitzadors, no s'ha pogut fer aquesta setmana però és previst que la vinent es dugui a terme amb normalitat.

 

El castell de focs començarà a les 23 h a la platja d'Ocata.
El castell de focs començarà a les 23 h a la platja d'Ocata.