Places plenes en un cap de setmana farcit d'activitats al Masnou

Última revisió 05-10-2021 07:58
04/10/2021

La festa Radars i la sisena edició del Ple de Rauxa van esgotar les places i la participació en la resta d'activitats va ser molt alta

Més de 300 persones van assistir a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil el divendres 1 d'octubre per celebrar la Festa Radars i conèixer de primera mà el projecte Radars, la xarxa comunitària de prevenció i acció per al benestar de la gent gran que viu sola al Masnou, que s'impulsa des de l'Ajuntament del Masnou, amb l'objectiu de detectar i prevenir situacions de risc en les persones grans, així com pal·liar els efectes de la soledat no volguda.

Amb molta presència de famílies amb infants i de persones grans, els assistents van gaudir d'un munt d'actuacions per a diferents públics, com l'espectacle d'il·lusionisme de Maria Altés, per als més menuts, o les exhibicions de ball d'Estudi 15 i Maribel's, adreçades al jovent masnoví, a més de les exhibicions de ball en línia dels casals d'avis d'Ocata, Can Mandri i Can Malet i l'actuació dels salerosos de Can Mandri.

El regidor de Cicles de Vida, Sergio González, va ser l'encarregat de conduir l'acte, i va dir que "aquest projecte no només dona suport a la gent gran, sinó que ens fa solidàries i solidaris i fomenta la socialització entre persones". També va intervenir en els parlaments la regidora d'Acció Social, Yulay Martínez, que va destacar que "la base d'aquest projecte es fonamenta en la xarxa de col·laboració ciutadana, sense la quals no seria possible", i va afegir una crida per adreçar-se al punt d'informació i participar-hi de forma activa.

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va finalitzar la presentació agraint l'assistència massiva i la participació d'aquelles persones i entitats que ja formen part del projecte, així com d'aquelles que han fet possible la gran festa de presentació. Durant la seva intervenció, Oliveras va comentar que "avui comença un projecte molt ambiciós al nostre municipi" i que "la pandèmia ens ha ensenyat moltes coses i hem passat moments molt difícils, però també hem après a ser solidàries i solidaris".

D'altra banda, dissabte 2 d'octubre es va celebrar, a les pistes esportives de Pau Casals, la 6a edició del Ple de Rauxa, la mostra de ball i cultura popular del Masnou que té com a objectiu donar visibilitat a la cultura popular a través del ball, així com incorporar altres elements i símbols de la cultura popular i d'arreu.

L'esdeveniment, que va omplir l'aforament de 300 persones, va aplegar un munt de gent a les zones exteriors del recinte i a les finestres i balcons dels edificis propers. Així, tothom va poder gaudir de les actuacions de la Colla Bastonera del Masnou, impulsora de la festa; els Fergusons, tabalers de l'Escola Ferrer i Guàrdia; els Sensetrons, tabalers de l'escola Rosa Sensat; els Ocatrons i els Timbals de la Marina, tabalers de l'Escola Ocata i l'Escola Marinada respectivament; la Colla Gegantera del Masnou; la Colla de Diables del Masnou i els Atabalats del Masnou, a més de les entitats convidades d'enguany, que van ser la Colla Sardanista Violetes del Bosc, de Barcelona, i la Colla de Diables de Premià de Mar. L'acte també va comptar amb la presència de la Novina, la fera fantàstica que és un dels símbols de la Festa Major del municipi.

Com en les edicions anteriors, es va fer una exhibició d'una cultura popular convidada, que enguany ha estat representada per l'entitat masnovina Shankara a través d'una representació de dansa oriental.

El regidor de Festes, Sergio González, va ser l'encarregat de conduir l'acte, que va comptar amb el parlament de l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras. Durant la seva intervenció, Oliveras va agrair la participació de totes les colles, tant del municipi com les convidades, i va expressar especial satisfacció per poder veure la ciutadania tornar a gaudir de la cultura popular i dels esdeveniments al Masnou.
 

Ple de Rauxa 2021

 


La cultura i l'esport, presència destacada aquest cap de setmana
 

Aquest cap de setmana no només s'han celebrat la festa Radars i la sisena edició del Ple de Rauxa. Dissabte, 2 d'octubre, es va encetar la nova temporada de l'Espai Escènic Iago Pericot amb la mostra d'art interdisciplinari Maslumina, el Masnou il·lumina, organitzada pel Col·lectiu d'Artistes del Masnou, LACAM. Amb la llum com a element protagonista, l'espai va acollir una jornada d'actuacions de dansa, teatre, circ i art plàstic.

També, dissabte va tenir lloc la Nit de la Vela, una cerimònia que organitza el Club Nàutic per homenatjar i reconèixer els regatistes de l'entitat durant l'any a través d'una entrega de premis. Enguany, l'acte va comptar amb la presència de la regatista olímpica del Masnou Sílvia Mas, que va rebre un reconeixement especial per part del Club, i també van assistir-hi el regidor d'Esports, Ricard Plana, i l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras.

D'altra banda, diumenge, 3 d'octubre, es va celebrar l'Iron Man Barcelona-Calella, un triatló que acull milers d'esportistes d'arreu del món i que va passar pel Masnou. En aquest sentit, es va tallar la circulació per l'N-II.
 

Maslumina, el Masnou il·lumina


Activitats i esdeveniments per a tots els públics
 

Aquest cap de setmana també han tingut lloc altres esdeveniments, com el taller "Viu la teva sexualitat i sensualitat" de dissabte, que forma part del programa d'activitats "Empodera't i creix".

D'altra banda, l'agrupació Unión de Mercaderes y Artesanos va organitzar diumenge, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, la 1a Fira d'Artesania, que va comptar amb una trentena d'entitats que van mostrar-hi els seus productes artesans.