Les famílies són les protagonistes del mes de maig

Última revisió 18-05-2022 14:59
02/05/2022

El Masnou celebra el Dia Internacional de les Famílies amb diverses activitats al llarg de tot el mes de maig

*Per accedir a les inscripcions o ampliar el cartell per llegir-ne millor els detalls, cliqueu aquí.Per ressaltar el valor de la família, fa anys que se'ls dedica el mes de maig al Masnou. A l'entorn del dia 15 de maig, data oficial de celebració del Dia Internacional de les Famílies, establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1993, es programen diverses activitats al municipi.

Recuperant de mica en mica el gruix d'activitats que hi havia abans de la pandèmia, l’Ajuntament, la Biblioteca i diverses entitats han elaborat una programació variada perquè en gaudiu amb tota la família. La celebració s’estendrà del 6 al 29 de maig i inclou tallers, xerrades, trobades esportives i d'altres propostes adreçades a reforçar la importància de compartir moments i enfortir vincles familiars. Totes les propostes són gratuïtes, però a la majoria també caldrà inscriure-s'hi prèviament.

La programació s’enceta el 6 de maig amb un taller vivencial per gestionar les rebequeries dels infants, tractar de prevenir-les i saber què cal fer durant i després. Aquest taller va destinat a persones que tinguin infants d'1 a 6 anys a càrrec seu.

Coincidint amb la celebració de la Fira Comercial i Gastronòmica, els dies 7 i 8 de maig s’organitzaran diverses activitats a la mostra, com per exemple, tallers de decoració de galetes, de taps de suro, de vaixell d’origami marbrejat i d’estampació, o lectures de contes infantils en anglès.

Si voleu compartir una estona de joc amb altres famílies, el dia 13 Ca n’Humet es convertirà en un espai on, xerrant i jugant a jocs de taula, podreu passar la tarda.

El dia 15, l’entitat Lleureka Projectes Educatius celebra el divuitè aniversari amb una festa familiar al parc de Vallmora que inclourà activitats per a infants de 0 a 3 anys, un cercle de percussió i un esmorzar per a tothom.

També a l’aire lliure i el dia 15 se celebrarà la Caminada dels Tres Pobles, una passejada de 9 km per l’entorn natural del Parc de la Serralada Litoral. A més de practicar esport, els veïns i veïnes del Masnou, Alella i Teià podran gaudir de la natura i compartir una bona estona d'esbarjo a l'aire lliure amb els companys i companyes de ruta.

La Biblioteca també acollirà una activitat, serà el dia 21. S’hi explicarà el conte Un arbre amic, adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys.

En el marc de l’exposició “Alteracions”, de José Luis Paz Fo, el dia 22 a l’Espai Casinet es farà el taller familiar "El procés creatiu de l’artista". El mateix dia, els jardins dels Països Catalans recuperaran la Festa Familiar Solidària.

Els dimarts 24 i 31 de maig tindran lloc dues sessions telemàtiques sota el títol “La diversitat a casa, un bé que cal fomentar”. L’objectiu d’aquestes xerrades, adreçades a famílies amb infants de 3 a 12 anys, és aprofundir en l’ampli ventall dels valors: el respecte per la diversitat dels fills i filles i la responsabilitat com a pares i mares de fer-los créixer i estimar-los tal com són.

Per als amants dels ocells, el dia 28 hi ha una proposta, adreçada a nens i nenes a partir de 3 anys, per conèixer els ocells que viuen als parcs urbans del Masnou i algunes tècniques per iniciar-se en l’observació de les aus. També el 28, per guardar els moments més especials es podrà crear un àlbum de fotografies en família.

El mes familiar clourà el dia 29 amb activitats esportives per a tota la família. Seran a dins l’aigua i es podrà practicar el surf, el surf de rem i el big SUP. Cal inscriure-s'hi prèviament, a través d'aquest enllaç.

A més, tots els divendres del mes de maig (6, 13, 20 i 27) tindran lloc diferents tallers (de disfresses, de construcció amb materials naturals, de paper i d’art fluor) sota el paraigua anomenat Espais Familiars. S’adrecen a infants a partir dels 2 o 3 anys, segons el taller. Cal inscriure-s'hi a través del web de Lleureka Projectes Educatius