Es posa en marxa el projecte Sostre 360º, que ofereix suport social i habitacional a joves sense llar

Última revisió 15-07-2021 08:56
14/07/2021

Deu joves que es troben al Masnou han estat inclosos en aquest programa de la Generalitat de Catalunya

Ja s’ha posat en marxa al Masnou el projecte Sostre 360º, que ofereix acompanyament personalitzat a joves sense llar, majors d’edat (d’entre 18 i 25 anys) i en situació vulnerable. Alguns havien estat menors tutelats per l’Administració.

Així, deu joves que es troben en aquesta situació al Masnou ja poden accedir a una llar, en domicilis que es troben en altres municipis de l’entorn. Els gestiona la Fundació Resilis, que és l’entitat a qui s’ha licitat aquest servei. A més d’habitatge, el programa ofereix suport integral perquè aquestes persones puguin construir un projecte de vida autònom i autosuficient. Els joves realitzaran al Masnou algunes de les activitats formatives vinculades a aquest programa. També poden rebre al municipi algunes de les prestacions associades. Entre altres recursos, Sostre 360ª els pot proporcionar orientació formativa i laboral, acompanyament socioeducatiu, educació sanitària, orientació jurídica perquè puguin exercir els seus drets i deures i gestionar i regularitzar la seva documentació identificativa, de residència i de treball, sempre que sigui possible. La durada inicial d’aquest programa finalitzarà el 31 de desembre, però és prorrogable.

El 8 de juliol, just abans de l’inici del programa, representants de tots els actors implicats van reunir-se per coordinar-ne la posada en marxa i que els joves poguessin accedir al més aviat possible a una llar i a les prestacions esmentades per millorar les seves condicions d’inserció social i laboral. També es volen aconseguir beneficis per a tota la ciutadania dels municipis que participen en el projecte, ja que es pretén disminuir la conflictivitat social i l’estigmatització de certs col·lectius, així com augmentar la capacitat de detecció de joves arrossegats a les dinàmiques de carrer i a situacions de vulnerabilitat i sensellarisme.

És un programa de la Generalitat de Catalunya, que es duu a terme en col·laboració amb diversos ajuntaments, com el del Masnou, i altres entitats i institucions. La inclusió del Masnou en aquesta iniciativa es va anunciar el 9 d’abril d’enguany, en la visita institucional al municipi que va fer l’aleshores conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani.

Persones sense llar al Masnou.
Persones sense llar al Masnou.
Autor: Domènec Cano Senties.