Les polítiques d'ocupació centren la visita del conseller El Homrani

Última revisió 12-04-2021 10:51
09/04/2021

En la reunió mantinguda també s’ha abordat el projecte Sostre 360º, que es preveu engegar al municipi durant l’estiu

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, ha fet una visita institucional al Masnou aquest matí. El conseller ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i dues regidores de l’Equip de Govern: la quarta tinenta d’Alcaldia, coordinadora de l’Àrea de Comunitat i Persones i regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás, i la regidora d’Acció Social, Yulay Martínez.

Pel que fa als assumptes de treball, s’ha aprofundit en la necessitat de posar en marxa plans ocupacionals, especialment per als col·lectius més afectats per l’atur, com ho són la població jove, les dones i les persones majors de 45 anys. S’han plantejat accions diverses, tant les que pugui convocar el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com el mateix Ajuntament, a través d’un pla d’ocupació local. També s’ha plantejat la posada en marxa d’un pla de recol·locació i assessorament específic per als treballadors i treballadores del Grup Nextil (Dogi). Finalment, han abordat l’elaboració d’un projecte de formació ocupacional al Masnou.

En el camp dels afers socials, el tema que ha acaparat més temps en la reunió ha estat la propera posada en marxa del projecte Sostre 360º al Masnou. Es tracta d’un programa de la Generalitat de Catalunya per oferir acompanyament personalitzat a joves vulnerables majors d’edat sense llar. Oferirà, per tant, suport social i habitacional per construir un projecte de vida autònom i autosuficient, abordant les necessitats de les persones ateses des d’un vessant social i educatiu. Quant a la implementació al Masnou d’aquest programa, ja s’estan fent els tràmits administratius necessaris, raó per la qual es preveu que es pugui posar en marxa durant l’estiu d’enguany.

El Homrani havia visitat d’urgència el Masnou el juliol del 2019 per donar resposta a l’assalt perpetrat a l’alberg Batista i Roca, quan funcionava com a centre d’acollida d’emergència de menors tutelats. Avui, abans de la reunió de treball, el conseller ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, just després que el rebessin l’alcalde, la regidora Sílvia Folch i el regidor Ernest Suñé, que ocupen la primera i segona tinença d’Alcaldia, respectivament.