Els residents dins l'àmbit de la prova pilot de la zona verda d'aparcament en fan un balanç positiu

Última revisió 16-11-2023 08:35
14/11/2023

Una audiència pública valora el primer any d’aquest sistema d’aparcament regulat, que prioritza els residents a la zona

 

Després que s’hagi assolit el primer any d’implantació de la zona verda, prop d’una cinquantena de persones van assistir, el 13 de novembre, a l’audiència pública de retorn als veïns i veïnes residents dins l’àmbit de la prova pilot. L’alcalde, Jaume Oliveras, va presentar la trobada que després va ser conduïda pel regidor de Mobilitat, Ricard Plana. El regidor va intercanviar impressions amb els assistents i ambdues parts van estar d’acord que l’objectiu de millorar l'aparcament per al veïnat s’havia complert. A més, amb la priorització de l'aparcament dels residents de l'àmbit s’han aconseguit altres fites, com la de reduir el trànsit de vehicles forans que hi busquen aparcament, millorar la seguretat viària i disminuir les emissions de gasos contaminants.

Plana va desgranar els resultats d’aquesta prova pilot reeixida al Masnou, com ara el gran ús que en fa el veïnat (al voltant del 90% dels vehicles que aparquen a la zona verda són dels residents a la zona). També va destacar la forta davallada de vehicles forans (no residents al Masnou) que hi estacionen. No obstant això, els que hi aparquen i, per tant, paguen la tarifa de l’àrea verda corresponent, representen prop d’un 70% dels ingressos totals d’aquest servei.

A la trobada, prop d’una vintena dels assistents van prendre la paraula per exposar algunes reflexions sobre la prova pilot, com la possibilitat d’introduir millores a l’app a través de la qual es fan els pagaments o de fer un pagament únic anual i, també, d’ajustar els horaris. D’altra banda, mentre alguns van exposar el seu malestar, perquè creien que la zona verda ha perjudicat el comerç de l'àmbit, d’altres van demanar que al centre del municipi s’eliminés la zona blava per convertir-la en verda, tenint en compte l’existència de l’aparcament de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Una altra demanda que va sorgir a la trobada és la d’estudiar la possibilitat de facilitar l’estacionament de les persones que treballen a l’àmbit de la zona verda.

Després d’aquest primer balanç de la prova pilot, es convocarà una altra audiència pública per explicar al conjunt de la ciutadania noves propostes a l’entorn d’aquesta zona d’aparcament regulat. Aquesta segona audiència pública serà el dia 11 de desembre i, a partir d’aquí, s’encarregaria a l'empresa pública municipal SUMEM (Serveis Urbans del Masnou Empresa Municipal, SL) una nova proposta que inclouria ampliar la zona verda. La previsió és que aquesta versió futura i millorada de la zona verda estigui enllestida d’aquí a un any.