Un pas més per a la conversió del Camí Ral en un passeig

Última revisió 29-07-2022 08:52
28/07/2022

La Generalitat ha anunciat als ajuntaments del Baix Maresme i al Consell Comarcal l’inici dels treballs de redacció del projecte constructiu de pacificació de l’N-II

El Departament de Territori de la Generalitat ha comunicat als ajuntaments del Baix Maresme (entre els quals es troba el del Masnou) i al Consell Comarcal que ja s’han iniciat els treballs de redacció del projecte de pacificació de l’N-II, que té com a objectius principals guanyar espai per a les persones i facilitar la mobilitat amb bicicleta. Ho ha fet durant una trobada el 20 de juliol, a la qual va assistir el regidor d’Urbanisme i Obres, Ricard Plana, acompanyat per personal tècnic de l’Ajuntament. A grans trets, el projecte preveu que al llarg dels municipis de Montgat, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera i Mataró hi hagi dos carrils per a vehicles (un per banda), un carril bici comarcal a la banda de muntanya i noves rotondes. Segons les previsions, la construcció dels primers trams podria començar a finals del 2023.

Per saber si tots els municipis s’avenen a aquesta proposta i per tractar amb més profunditat la casuística particular de cadascun es van convocar noves trobades. La del Masnou va ser ahir, 27 de juliol, i s’hi van tractar temes principalment logístics, com la ubicació dels contenidors i de les parades d’autobús o com resoldre els trams més estrets. A l’agost i al setembre hi ha previstes noves reunions.

Entre ambdues reunions es va celebrar el Ple del Masnou, el 21 de juliol, que precisament contenia dues declaracions institucionals per pacificar l’N-II. La presentada pel grup municipal de Fem Masnou en nom de la Plataforma Recuperem el Baix Maresme va prosperar parcialment, després d’una votació per punts, i la presentada pels grups municipals d'ERC i PSC va ser aprovada per unanimitat. L’alcalde, Jaume Oliveras, va perfilar un “horitzó optimista i positiu; podem dir que la reconversió de l’N-II en una via urbana  comença a ser una realitat”. A més a més, el batlle va explicar que el pla de la Generalitat de Catalunya per millorar la mobilitat a tot el Maresme concordava amb el projecte masnoví presentat el setembre de l’any passat, que, entre d’altres propostes, incloïa la construcció de tres noves rotondes per connectar aquesta via amb Can Teixidor, el carrer del Torrent de Can Gaio i el sector de Voramar. També va avançar que l’altre pilar d’aquest projecte, fer més permeable l’autopista C-32, anava amb retard, ja que encara no s’havia adjudicat la redacció del projecte.

Tal com va informar la Generalitat, el projecte que ara s’impulsa abraça el tram de l’N-II de 13 quilòmetres de longitud entre Mataró i Montgat i comportarà una inversió estimada en 18 milions d’euros, que s’insereix en el conjunt de mesures, valorades en 120 milions d’euros, per transformar la mobilitat de la comarca en el marc de l’alliberament del peatge de la C-32. A més, per a aquest projecte també ha accedit als fons europeus Next Generation.

 

 

 

 

Moment de la reunió del 20 de juliol. Fotografia del Consell Comarcal del Maresme.
Moment de la reunió del 20 de juliol. Fotografia del Consell Comarcal del Maresme.