Un cap de setmana amb ritme

Última revisió 20-09-2022 11:41
19/09/2022

El Masnou ha viscut uns dies plens de propostes eminentment culturals amb música per a tots els gustos

La claca del nombrós públic assistent va confirmar la bona acollida de la iniciativa “Nits de Vallmora” que es va celebrar el dissabte 17 de setembre, a l’espai natural del parc de Vallmora amb una proposta musical propera al jazz. Hi van actuar la cantant masnovina Nika Mills i el reconegut saxofonista i compositor català Dani Nel·lo, i es calcula que hi van passar prop de cinc-centes persones. Moltes també van aprofitar per apropar-se a la inauguració de la guingueta del parc, que havia obert portes aquell mateix dia.

A més del jazz, el cap de setmana va comptar amb d’altres propostes musicals. A la plaça d’Ocata s’hi van poder ballar sardanes el dissabte i swing el diumenge. D’una banda, la ballada de sardanes, amb la Cobla Premià, va ser organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista El Masnou. De l’altra, el desè aniversari de l’entitat Ple de Swing es va celebrar amb una ballada en què els Swing Makers van punxar els vinils mentre les persones assistents bellugaven el cos al ritme d’aquesta música.

A més a més d’aquestes cites, dissabte l’Espai Escènic Iago Pericot va acollir un concert de música heavy organitzat per quatre grups de músics del poble i usuaris dels bucs d’assaig de Ca n’Humet, i diumenge, la formació musical dels Marxosos d’Ocata van actuar als jardins de Can Malet.

La cultura va protagonitzar el cap de setmana

Malgrat la forta pluja de divendres, 16 de setembre, a la tarda, la Casa de Cultura es va omplir per gaudir de la inauguració de l’obra de l’artista i arquitecte sicilià establert a Barcelona Gianfranco La Cognata. La Casa de Cultura acollirà fins al 9 d’octubre la seva mostra “Arquitratado”, en què comparteix amb el públic les peces que va crear durant el confinament, quan va descobrir objectes i records que poblaven casa seva, amagats i oblidats en calaixos i racons, com ara un tractat de construcció. L’artista va estar envoltat de públic masnoví i d’arreu de Catalunya per compartir amb ell l’exposició.

Durant la inauguració, la regidora de Cultura, Neus Tallada, va celebrar la qualitat de la proposta i l’originalitat de la tècnica, ja que l’artista treballa sobre un antic tractat d’arquitectura en què les persones que visiten l’exposició poden deixar la seva aportació. L’artista, durant el seu parlament, va reflexionar sobre l’actitud vital que cal mantenir durant circumstàncies tan dures com el confinament i es va adreçar especialment als seus fills per recomanar-los que cal mirar endavant amb una certa irreverència i convicció, per “treure la llengua la món” i continuar avançant. L’alcalde, Jaume Oliveras, també present a l’acte, va felicitar a l’artista per l’exposició.

Un altre equipament municipal que es va omplir la tarda de divendres 16 va ser la Sala de les Lletres de la Biblioteca Joan Coromines, que va acollir la ponència de l’escriptora Núria Cadenes sobre la figura de l’assagista i intel·lectual valencià Joan Fuster, en commemoració del centenari del seu naixement. L’acte estava inclòs dins del programa del Correllengua d’enguany i, per aquest motiu, també es va llegir un manifest de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), que promou la llengua i la cultura catalanes.

Altres activitats que van completar aquest cap de setmana de setembre van ser una nova neteja de la platja del Masnou convocada per l’entitat Save The Project, el dissabte al matí, i la celebració de la jornada ludicofestiva a l’N-II amb motiu de la Setmana de la Mobilitat. D’aquesta última en podeu trobar més informació clicant aquí.