Oficina de català

Oficina de Català del Masnou

L’Oficina de Català del Masnou forma part de la xarxa de serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística. El seu objectiu és facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació del català en tots els àmbits.

La seva tasca s’estructura a partir de quatre eixos:

-Ensenyament de català per a persones adultes: l’Oficina de Català té una oferta estable de cursos de català amb diferents nivells d’aprenentatge, adreçats a tota la població adulta:

- Cursos per aprendre a parlar el català (nivells inicial, bàsic i elemental)

- Cursos per aprendre a usar correctament el català escrit (nivells intermedi, de suficiència i superior)

- Llengua i cultura: l’Oficina de Català organitza diferents activitats per donar a conèixer als alumnes dels cursos la cultura catalana, amb èmfasi especial en el foment de la lectura, la cultura popular, el patrimoni paisatgístic i museístic...

- Voluntariat per la llengua: programa per facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals, amb el suport d’una persona voluntària.

- Assessorament lingüístic: per resoldre dubtes i escriure en català amb seguretat.

Cursos de català

L'Oficina de Català del Masnou organitza cursos de català per a les persones que volen aprendre a parlar en català amb fluïdesa i correcció (Inicial, Bàsic i Elemental) i per a les que volen escriure'l adequadament (Intermedi i Suficiència). També s’ofereixen cursos en línia de nivell superior (C2).

Els cursos generals del CPNL estan dissenyats a partir dels programes de llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística (SPL) de la Generalitat de Catalunya. S'ofereixen de manera presencial o en línia. Els programes s'estructuren a partir dels nivells establerts en el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

L'alumne pot matricular-se en un curs fent la prova de nivell o presentant un certificat d'un nivell inferior. El fet d'acabar un nivell i superar la prova permet l'obtenció d'un certificat de coneixements de català oficial equivalent al de la SPL.

Curs 2022-2023

L’oferta de cursos de català del primer trimestre del 2022-2023 al Masnou és la següent:

•          Bàsic 1: dimarts i dijous, de 18 a 20 h

•          Elemental 1: dilluns i dimecres, de 9.30 a 11.30 h

•          Intermedi 1: dimarts i dijous, de 15 a 17 h

Proves de col·locació i inscripcions

Tot el procés d’inscripció es fa en línia.

En aquest enllaç trobareu tota la informació necessària per fer la inscripció: https://www.cpnl.cat/inscripcions/

Contacte

Oficina de Català del Masnou

C/ de Josep Pujadas Truch, 1A Edifici Centre (davant la biblioteca)

Tel. 93 557 18 56

elmasnou@cpnl.cat

www.cpnl.cat

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 27-07-2022 12:43