Obertes les primeres exposicions de la nova temporada del cicle d'arts visuals

Última revisió 23-01-2024 09:03
22/01/2024

Més d’un centenar de persones gaudeixen de l’espectacle Humanus Cómicus

 

 

El divendres 19 de gener, es va inaugurar, a la sala Pere Pujadas de la Casa de Cultura, l’exposició “La guerra i l’art”, de l’artista ucraïnesa establerta al Masnou, Anna Tiseiko. La mostra es compon d’una trentena de dibuixos i olis que l’artista, especialitzada en treballs en 3D, va realitzar en començar el conflicte bèl·lic al seu país d’origen. La inauguració va comptar amb una gran presència de públic, que va omplir l’equipament municipal, especialment persones pertanyents a la comunitat ucraïnesa al Masnou i de poblacions dels voltants. A la inauguració també hi va assistir Jaume Oliveras, l’alcalde del Masnou, que va dir que aquesta mostra era una bona ocasió per acostar-nos al drama del conflicte bèl·lic a través de la vivència de Tiseiko.

Els treballs artístics d'aquesta ucraïnesa que resideix al Masnou des del 2020 reflecteixen un procés d'adaptació i de resiliència, inspirat en la teoria de Kübler-Ross. A través dels seus quadres, Tiseiko explora les emocions i els sentiments humans passant per les etapes de xoc, negació, ira, frustració, acceptació i, sobretot, esperança.

L’exposició de Tiseiko es podrà veure fins al 25 de febrer i, paral·lelament, al Casinet i fins al 18 de febrer, hi podreu veure l’obra d’un altre artista: Tomàs Morell Brenner. Ambdues mostres formen part de la nova temporada del cicle d'arts visuals. 

D’altra banda, el diumenge 21 de gener, l’Espai Escènic Iago Pericot va acollir l’espectacle Humanus Cómicus, de la companyia Mundo Costrini, que va proposar una reflexió en clau paròdica del circ com a gènere teatral i la seva evolució al llarg del temps. La proposta va ser molt ben acollida pel centenar de persones que hi van assistir i és que aquest espectacle de llenguatge universal va ser creat el 2008 i ha estat representat en més d’una trentena de països.

 

 

Exposició "La guerra i l'art", de l'artista ucraïnesa establerta al Masnou Anna Tiseiko.
Exposició "La guerra i l'art", de l'artista ucraïnesa establerta al Masnou Anna Tiseiko.