La borsa de lloguer social proporciona garanties i facilitats als propietaris d'habitatges

Última revisió 22-11-2021 10:13
19/11/2021

Es llança la campanya #RaonsAmbCor per incorporar al mercat els pisos que no es lloguen per por a impagaments o altres problemàtiques

La borsa de lloguer social és un servei gratuït de l’Ajuntament del Masnou que té l’objectiu d’augmentar l’oferta d’habitatges de lloguer a preus moderats, facilitant que s’hi incorporin els pisos desocupats. Aquest servei està integrat a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, que impulsa l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. A través de la borsa de lloguer, l’Ajuntament vetlla pels interessos d’ambdues parts: tant dels propietaris que lloguen un habitatge a través d’aquest servei com dels llogaters que cerquen un habitatge a un preu moderat.

Per tal de donar a conèixer aquest instrument, l’Ajuntament del Masnou llança la campanya #RaonsAmbCor (www.elmasnou.cat/raonsambcor), amb el suport de la Diputació de Barcelona.

S’adreça especialment als propietaris que no lloguen el seu pis per diverses raons, com la por als impagaments o el fet de no veure’s amb cor d’assumir el procés i els tràmits que implica formalitzar un contracte problemàtiques de lloguer. En definitiva, la borsa esdevé un ens mediador que elimina aquesta mena d’entrebancs que provoquen que alguns propietaris mantinguin habitatges buits.

Alhora, la campanya #RaonsAmbCor apel·la a la implicació social i l’esperit comunitari dels propietaris i propietàries. I és que, quan incorporen un habitatge a la borsa de lloguer social, ajuden les persones amb rendes mitjanes i baixes a accedir a un habitatge digne, evitant així que moltes famílies i persones hagin d’abandonar el Masnou.

També ajuden la gent jove a independentitzar-se sense haver de marxar del municipi i es contribueix a reduir l’ocupació il·legal. En definitiva, implica aportar solucions al problema de l’accés a l’habitatge a través d’un model de lloguer assequible i just.

Garanties i avantatges de la borsa de lloguer social

 • Assegurança multirisc i defensa jurídica durant tot el contracte.
 • Cobertura d’impagament de fins a sis mesos amb Avalloguer.
 • Selecció d’inquilins per part del personal tècnic municipal.
 • Ajuda amb la tramitació de contractes.
 • Seguiment de la relació contractual.
 • Control del bon ús dels habitatges llogats.
 • Ajudes municipals per pagar l’IBI i executar obres de rehabilitació.

 

Informació i contacte

Per rebre més informació i formar part de la borsa d’habitatges de lloguer social, cal adreçar-se a l’Oficina Local d’Habitatge, que es troba a l’edifici de l’Oficina d’Atenció Cituadana (OAC).

 • Adreça: Carrer de Roger de Flor, 23 (08320 El Masnou).
 • Telèfon: 93 557 17 77.
 • Correu electrònic: habitatge@elmasnou.cat.
 • L’atenció presencial es presta amb cita prèvia. Es pot concertar per telèfon, trucant al 93 557 17 77 (de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h, i els dijous, també de 16 a 19 h).