Presentació del llibre 'Ecocultura', de Jordi González Castelló

L'autor fa un breu repàs a la història de la cultura dels darrers segles per recordar-nos la importància d'aquesta per l'ecologia i posant-la al seu lloc, al costat de la ciència i la religió.

“La cultura és una crida del que és salvatge. Les seves veus han estat les dels múltiples ecoprofetes els darrers 200 anys, com Thoreau, que ens ha anat mostrant el camí a seguir.”

Què tenen en comú Goethe, Whitman, Goodall, Cousteau o Hayao Miyazaki? Tots han aportat a la cultura la seva passió i respecte per la natura. Aquests ecoprofetes i molts més han escrit, realitzat pel·lícules o filosofat com seguir vinculats a la Pachamama des de molt diversos angles i creences. El seu llegat testifica que no estem tan lluny de la natura com creiem i alhora tracen un camí de retorn a allò salvatge. En aquest assaig divulgatiu, l'autor fa un breu repàs a la història de la cultura dels darrers segles per recordar-nos la importància d'aquesta per a l'ecologia i posant-la al seu lloc, al costat de la ciència i la religió.

Jordi González Castelló (Barcelona, 1975) és artista, filòsof i naturalista. Actualment, el seu treball es desenvolupa a l'àmbit del land art i l'etnobotànica. Ha estat professor i ha impartit tallers sobre art i cinema a tots els nivells educatius. Com a escriptor, ha publicat una nombrosa crítica cultural i és autor d'un assaig sobre retòrica audiovisual. També ha realitzat diversos documentals i exposa regularment tant a Espanya com a l'estranger.

04/10/2023
Hora inici 18:30
93 557 18 88
Gratuït
Durada : 75 min
Ho organitza : Biblioteca Joan Coromines
Tipus d'acte : Presentació
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07-09-2023 19:04