Exposició: "El llegat indià"

El que en l'imaginari col·lectiu pot semblar l'aventura trepidant d'uns valents emprenedors va ser en el seu moment, en la majoria de casos, una realitat més dura i dramàtica del que ens puguem imaginar.

El llegat indià, exposició itinerant organitzada per la Xarxa de Municipis Indians, pretén presentar d’una manera clara i succinta, a través de diversos camps temàtics, un dels episodis més fascinants de la nostra història moderna.

Entre finals del segle XVIII i començaments del XX, milers de catalans deixaren enrere casa, família i amics per partir cap a les colònies d’ultramar, unes terres estranyes i hostils, un viatge sovint a l’inconegut.

Les circumstàncies d'aquells homes són diverses, tot i que una bona part tenien una cosa en comú: marxar a la recerca d'una cosa tan legítima com és una vida millor. Ens sona, oi? L'aventura indiana és considerada avui, més enllà de mites, tòpics i misteris, com el que realment va ser: un dels fenòmens migratoris més importants d'Europa en les tres últimes centúries.

Inauguració: 20 de maig a les 19 h.

Conferència: "La participació dels catalans en el tràfic d'esclaus (1810-1867)" a càrrec del Dr. Martín Rodrigo Alharilla, professor d'Història Contemporània a la Universitat Pompeu Fabra, el 9 de juny, a les 19.30 h, a la Sala Joan Comellas..

Horari de la Casa de Cultura:

De Setmana Santa a octubre
De dimecres a divendres, de 16 a 20 h
Dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h

20/05/2022
Hora inici 19:00
Fins el 19/06/2022
Gratuïta
Ho organitza : Xarxa de Municipis Indians i Ajuntament del Masnou, amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Tipus d'acte : Exposició itinerant
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 27-05-2022 13:04