Àlbum de fotografies de la jornada

">

La pista de Pau Casals llueix com nova gràcies a l'esforç del treball comunitari

Última revisió 07-06-2022 16:09
07/06/2022

Àlbum de fotografies de la jornada

Un centenar de persones voluntàries convocades des de The Ricky Rubio Foundation, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou i el suport del club El Masnou Basquetbol, han transformat la pista de Pau Casals durant una intervenció que ha anat més enllà d'un rentat de cara. La jornada del 4 de juny va estar carregada d’emocions i va comptar amb la presència del basquetbolista Ricky Rubio, que també es va posar a treballar al capdavant de la rehabilitació. L’alcalde, Jaume Oliveras, així com d’altres membres del Govern s’hi van sumar per contribuir a millorar aquest espai del Masnou Alt.

La jornada de treball per dur a terme la transformació d’aquesta pista poliesportiva va començar a les deu del matí de dissabte. El voluntariat es va organitzar en equips per transformar la instal·lació. Es van repintar les línies de la pista, els bancs i altres elements de mobiliari urbà, així com els elements de joc de la zona infantil, les taules de ping-pong i les parets. També es va sanejar la pista, i se’n van renovar les porteries i les cistelles, a les quals se’ls van canviar les xarxes de protecció. L’actuació va comptar amb la col·laboració d’una empresa especialitzada en la reconstrucció d’aquest tipus d’espais. Després de tres hores de treball, l’equipament esportiu, que fins ara es trobava en un estat de deteriorament com a conseqüència del pas de temps, l’ús i el vandalisme, va quedar com nou gràcies a l’esforç d’aquest imparable equip solidari.

El projecte de restauració, reparació i posada a punt de les instal·lacions de la pista de Pau Casals ha estat una iniciativa de The Ricky Rubio Foundation en col·laboració amb l'Ajuntament del Masnou i l'ajuda del club El Masnou Basquetbol. L’estrella de l’NBA va compartir jornada amb els nens i nenes del Centre Obert Maricel, que precisament es troben molt a prop de la pista, al Masnou Alt. Els infants formen part del Community Team de The Ricky Rubio Foundation, una iniciativa que s’adreça a infants i joves amb l’objectiu de sumar a la seva formació no acadèmica valors i habilitats per a la vida, sempre mitjançant la pràctica del bàsquet. A més a més dels nois i noies del Centre Obert, el projecte va comptar amb nombroses persones voluntàries.

En una segona fase, després de la jornada de rehabilitació comunitària, es procedirà al pintat interior de les pistes de bàsquet, uns 450 m², per culminar aquesta iniciativa, que té com a finalitat la pràctica de l'esport en les millors condicions.

Nova agressió LGTBI-fòbica

Durant la jornada, també es van pintar dos dels bancs de la pista amb els colors irisats LGTBI, un acció que formava part de la programació del cicle “El Masnou Divers”, organitzat des de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’entitat Som Masnou i la Coordinadora de Gènere de les AFAs del Masnou amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat sexual i de gènere. No havien passat ni 24 h que els bancs van aparèixer mig despintats i amb una pintada que hi deia "Putos maricones". L’Ajuntament condemna aquesta nova agressió LGTBI-fòbica.

Cap de setmana de celebracions

Aquest mateix cap de setmana, el Casal d’Avis d’Ocata també ha estat de celebració. Dissabte, 4 de juny, es van commemorar els trenta anys de l’entitat amb un esmorzar i un berenar que va incloure missa i ball.

També va estar de festa el Club Atlètic Masnou, que va celebrar el final de temporada amb un sopar, el divendres 3 de juny.

 

La jornada del 4 de juny va comptar amb la presència del basquetbolista Ricky Rubio, que també es va posar a treballar al capdavant de la rehabilitació.
La jornada del 4 de juny va estar carregada d'emocions i va comptar amb la presència del basquetbolista Ricky Rubio, que també es va posar a treballar al capdavant de la rehabilitació.