Un nou curs per a les noves oportunitats

Última revisió 16-07-2021 10:39
13/07/2021

El dimarts 20 de juliol a les 10.30 hores es farà una sessió informativa telemàtica per tal d'explicar amb més profunditat la planificació del curs 2021-2022

Garantir l'accés a la formació dels i les joves és una de les prioritats marcades cada any a l'hora de fer la planificació dels cursos formatius i, per aquest motiu, el Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès obre inscripcions per al curs vinent 2021-2022.

Ubicat a les aules del Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM), el programa de noves oportunitats té l'objectiu de formar i introduir en el món laboral i educatiu joves d'entre 16 i 24 anys que cerquen una segona oportunitat.

Per aquest motiu, s'ofereix atenció integral i personalitzada per a l'assoliment dels objectius professionals i educatius d’aquest perfil d'inscrits a la Garantia Juvenil i donats d'alta al SOC (amb DNI o NIE). Dins del programa, els i les joves podran definir el seu projecte professional i vital, tot realitzant diferents accions dins de l'itinerari empresa, l'itinerari educatiu o l'itinerari mixt.

Així, des del Centre de Noves Oportunitats es realitzarà una sessió informativa el dimarts 20 de juliol a les 10.30 hores de forma telemàtica. Les persones que hi vulguin assistir s'han de posar en contacte amb el Servei d'Ocupació a través del correu serveiocupacio@elmasnou.cat.

 

CNO EL MASNOU

El Programa de Noves Oportunitats està en funcionament al Masnou des de l’agost del 2020. Des del seu inici hi han participat més de trenta joves, amb els quals s’han treballat interessos i motivacions, l'autoconeixement, les esferes vitals i l'apoderament. A més, han après les diferents vies possibles per al retorn al sistema educatiu i s'han preparat per a l’accés al món laboral. Durant aquest curs, s'ha acompanyat els i les joves participants en aspectes tan importants com:

-La realització de les proves d'accés a grau mitjà i en l'obtenció del GES

-La realització de pràctiques en empreses

-L’aprenentatge i millora d'idiomes

-La recerca de feina

-Preparació i seguiment de la prova teòrica per a l’obtenció del carnet de conduir

-La cerca de formacions ocupacionals

A través del programa, un 55% dels i les participants retornaran aquest setembre al sistema educatiu, més d’un 20% han realitzat pràctiques en empreses i, actualment, més del 25% ha trobat feina.

CNO 2021
CNO 2021