Trobada per ultimar l'inici del curs escolar

Última revisió 06-09-2021 10:11
06/09/2021

Les direccions dels centres escolars del Masnou i l’Ajuntament han celebrat una trobada per enllestir el començament del curs d'enguany.

Uns tres mil alumnes d'educació infantil, primària i ESO comencen dilluns, 13 de setembre, el nou curs escolar. Divendres, 3 de setembre, l'Ajuntament del Masnou i les direccions dels diferents centres escolars es van reunir per coordinar la reobertura i l'inici del curs 2021-2022. La reunió va ser presidida per l'alcalde, Jaume Oliveras, i també hi van assistir la regidora d'Educació, Cristina Ramos.

Amb la crisi sanitària de la COVID-19 i la implantació de les noves mesures i directrius del Departament d'Educació de la Generalitat com a temes principals, la trobada va servir per unir esforços i posar en relleu les actuacions que han servit per protegir infants i joves des dels centres educatius.

 

Evitar la propagació de la COVID, principal objectiu

La reunió ha començat amb una explicació del pla d'actuació per al curs 2021-2022 als centres educatius en el marc de la pandèmia i de les mesures que estan prenent respecte al curs passat. Així, les direccions han exposat com serà la tornada a les aules: mateix sistema, entrades i sortides esglaonades per grups cada cinc minuts, patis que comencen a tenir més relaxació i grups d'un màxim de 25 alumnes (cada centre adopta a criteri seu cada apartat). On no hi haurà discrepància serà en l'ús de la mascareta, que serà obligatòria quan els grups bombolla es barregin al pati.

Posteriorment, l'alcalde ha remarcat que des de l'Ajuntament es contactarà amb els responsables dels CAP per activar el referent COVID per als centres educatius.

 

Estat de les matriculacions a les escoles

Un altre apartat que no ha passat desapercebut a la reunió ha estat l'estat de les matriculacions a les escoles. En aquest sentit, diversos centres han manifestat que tenen, en alguns casos, llistes d'espera i es mostren satisfets de l'estat del procés.

 

Convocatòria d'ajuts extraescolars

La reunió també va servir per explicar a la direcció dels centres la convocatòria dels ajuts extraescolars, novetat d'enguany. La regidora d'Educació va explicar que des de l'Ajuntament s'havien engegat tres línies d'ajut i subvencions per a la infància i l'adolescència corresponents a les activitats d'estiu, llibres i material de text i activitats extraescolars, i va informar de quins tipus d'activitats són subvencionables com a activitats extraescolars.

Seguint el fil, en la reunió també es va exposar el funcionament del procés, les vies i les dates de presentació de sol·licituds, així com la informació que rebran les escoles per fer-ne difusió i informar les famílies.

 

Obtenció d'un distintiu a favor de la igualtat de gènere

La regidora d'Educació es va adreçar a les direccions de les escoles per informar sobre l'obtenció d'un distintiu a favor de la igualtat de gènere. Tot i comentar que era una informació ja avançada amb els centres, Ramos va voler saber la voluntat de tots els agents implicats respecte a aquest assumpte.

La certificació, que l'expedirà l'Associació Forgender Seal a través d'un procés en què facilitarà un formulari, servirà com a autodiagnosi de gènere per conèixer l'estat i el grau d'implicació de les diferents escoles en l'àmbit de la igualtat de gènere. Així mateix, s'ha remarcat que l'Ajuntament n'assumirà el cost i que es vol començar pel Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM).

En aquest sentit, també es va informar que aquest curs les escoles Marinada i Ferrer i Guàrdia iniciaran el projecte de coeducació.

 

Ultimant detalls per esvair inquietuds

La reunió també va servir per definir les futures accions i actuacions per ambdues parts. L'alcalde va comentar que a l'octubre començarien el contacte amb les escoles en relació amb el Consell Municipal d'Infants d'enguany. D'altra banda, la regidora va informar que el servei de suport psicològic es mantindria per tal que els centres hi derivin els casos que ho requereixin. De la mateixa manera, es va comentar que ben aviat s'iniciarien els tallers d’estudi assistit.

També hi va haver espai per començar a plantejar altres dates de futur,  com el Dia de la Pau i la No Violència (DENIP) o el Fòrum Educatiu Local, impulsat pel Projecte educatiu del Masnou.

Trobada per ultimar l'inici del curs escolar.
Trobada per ultimar l'inici del curs escolar.