SUMEM assumeix la gestió de l'estacionament regulat a la via pública i dels pàrquings soterrats

Última revisió 19-04-2022 09:01
13/04/2022

La ciutadania s’ha d’adreçar a l’empresa municipal per fer tràmits com sol·licitar el distintiu que permet aparcar de franc a la zona taronja

L’empresa municipal SUMEM, SL ha assumit la gestió íntegra de l’estacionament regulat a la via pública i dels quatre aparcaments públics del municipi. Així, la ciutadania ha de d’adreçar-se a SUMEM per dur a terme qualsevol gestió relacionada amb aquests dos serveis. Fins fa poc, els tràmits els assumia l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

Per exemple, a partir d’ara, és a SUMEM a qui s’han de sol·licitar els distintius que permeten aparcar de franc a les zones taronja d’estacionament regulat. L’Ajuntament torna a prorrogar les etiquetes que s’havien expedit amb una validesa inicial per als anys 2019 i 2020. Per tant, les persones que ja tinguin el distintiu no l’han de renovar, ja que manté la vigència durant tot el 2022, tal com es va fer l’any passat. Qui no tingui el distintiu, ha d’adreçar-se a SUMEM. També cal adreçar-s’hi per dur a terme qualsevol gestió, tràmit, queixa o suggeriment relacionada amb les zones blaves d’estacionament i els aparcaments municipals. Els canals d’atenció de SUMEM es detallen a continuació.

SUMEM, SL
Serveis Municipals del Masnou Empresa Municipal

  • Telèfon: 678 166 373 (de 9 a 14 h).
  • Whatsapp: 678 166 373
  • Correu electrònic: afernandez@sumemelmasnou.cat 
  • Atenció presencial. Cal sol·licitar cita prèvia trucant, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al número de telèfon 678 166 373. Les oficines de SUMEM es troben a la nau municipal situada al núm. 5 de l’avinguda del Maresme (el Masnou).

Zones taronja

Les zones taronja regulen l’estacionament a la via pública en àrees ubicades a prop de les platges. Són de pagament durant l’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre), tots els dies de la setmana, de 10 a 20 h. Poden aparcar-hi gratuïtament els vehicles que duguin de forma visible els distintius esmentats. Poden sol·licitar-los les persones empadronades al Masnou i les empreses, autònoms i autònomes amb domicili al municipi, sempre que els seus vehicles tributin al Masnou. Hi ha altres supòsits que donen dret a obtenir els adhesius. Es pot consultar el reglament i tots els detalls del tràmit a www.elmasnou.cat/zona-taronja.

Fins fa poc, el Masnou comptava amb tres zones taronja, a Can Teixidor i a dos sectors de Voramar. A banda, ja se n’han començat a crear, pintant-les i senyalitzant-les, dues de noves que entraran en funcionament aquest estiu. L’una s’ubica al carrer del Torrent de Can Gaio, entre l’Escola Bressol Municipal La Barqueta i l’N-II. L’altra, a l’aparcament del carrer d’Amadeu I (ctra. d’Alella), situat al sud de la rotonda que connecta aquesta via amb el carrer de Rosa Sensat. En total, se sumen 153 noves places de zona taronja a les 594 que hi havia fins ara.

Nova zona taronja a l'aparcament del carrer d'Amadeu I (ctra. d'Alella).
Nova zona taronja a l'aparcament del carrer d'Amadeu I (ctra. d'Alella).
Autor: Domènec Cano Senties.

Et pot interessar