S'inicien les obres per reurbanitzar el tram més cèntric del carrer de Navarra

Última revisió 14-01-2022 11:56
13/01/2022

La via quedarà tallada al trànsit, entre el passeig de Romà Fabra i el carrer de Roger de Flor, durant tres mesos, aproximadament

Avui, 13 de gener, s’inicien els treballs previs per dur a terme la reurbanització del tram del carrer de Navarra comprès entre el passeig de Romà Fabra i el carrer de Roger de Flor, que es remodelarà de forma integral.

A partir de demà, 14 de gener, i durant uns tres mesos, quedarà completament tallat al trànsit el segment esmentat del carrer. És el temps que es preveu que duraran les obres. Ara bé, s’habilitarà el doble sentit de circulació al tram del carrer de Navarra comprès entre els carrers de Roger de Flor i del Pintor Domènech, per tal que els vehicles puguin entrar i sortir dels guals.

 

La millora de l’accessibilitat és un dels objectius principals del projecte. Les voreres, que actualment són molt estretes, guanyaran amplada, fins als dos metres. Degut a la manca d’espai i per fer possible aquesta ampliació, s’ha de suprimir la línia de places d’aparcament del cantó mar. La configuració final del tram comptarà amb un únic carril de circulació, dues voreres amb una amplada aproximada de 2 metres i una línia d’aparcaments adjacent al cantó muntanya de la calçada. S’hi plantaran alguns exemplars dels coneguts com a arbres de l’amor o de Judea (cercis siliquastrum). Tanmateix, és necessari extreure l’arbrat existent en aquest tram. Cinc dels exemplars actuals es trasplantaran en altres indrets.

La reurbanització inclou la renovació de l'asfalt, l’enllumenat, el clavegueram i les xarxes de subministrament d’aigua i d’electricitat. Tot plegat s’ha licitat per un import de 187.792 euros (IVA inclòs), a l’empresa Obras y Servicios Egara SL. L’Ajuntament té la intenció de reurbanitzar nous trams del carrer de Navarra seguint el mateix patró, en fases futures.