S'estrena el nou bus urbà, híbrid i amb més capacitat

Última revisió 24-11-2022 08:48
23/11/2022

El nou vehicle, que presta el servei de la línia C19, permetrà reduir notablement les emissions de gasos contaminants i el consum de combustible

Avui ha començat a circular el nou bus urbà, un nou vehicle que presta el servei de la línia C19. En ser híbrid, representa un pas endavant en la sostenibilitat del transport públic masnoví, perquè reduirà notablement les emissions de gasos contaminants i el consum de combustible. És de tecnologia híbrida perquè combina un motor elèctric amb un altre de dièsel.

Més enllà de la millora en sostenibilitat, el nou vehicle té més capacitat i és més còmode i segur. A més, és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Té una capacitat per a 30 persones assegudes i 45 dempeus. L’antic tenia 24 seients i espai per a 13 viatgers a peu dret. L’Ajuntament del Masnou ha adquirit aquest nou vehicle, un Mercedes-Benz Citaro híbrid, per un preu de 324.885 euros (IVA inclòs), a l’empresa EvoBus Ibérica SAU. Per tant, l’Ajuntament n’és el propietari, encara que el servei de transport públic de la línia C19 el presti l’operadora Moventis.

El nou bus és el que farà, a partir d’avui, totes les expedicions de la línia C19. El canvi de vehicle obliga a traslladar una de les parades, la que estava ubicada al carrer del Primer de Maig, a prop del CAP El Masnou. El motiu té a veure amb la grandària de l’autobús, que impedeix que pugui accedir al carrer del Primer de Maig. S’ha creat una nova parada al carrer de Navarra, al costat de la cantonada amb el carrer del Primer de Maig, per substituir la que s’ha anul·lat. A més, val la pena assenyalar que hi ha una altra parada situada a prop del CAP El Masnou, a la intersecció entre els carrers de Navarra i de Pompeu Fabra.

El nou vehicle s'ha estrenat aquest matí, amb l'expedició que sortia a les 11 h de la parada situada al carrer del Berguedà, al costat de l'avinguda de Joan XXIII. L'alcalde, Jaume Oliveras, el regidor de Mobilitat i Via Pública, Albert Alfaro, i personal tècnic de l'Ajuntament i de Moventis han fet el viatge inaugural per comprovar el funcionament del vehicle i escoltar les opinions dels usuaris i usuàries.

El fet que l’autobús antic deixi de prestar aquest servei no implica que es desballesti. Es conservarà a les cotxeres, en bones condicions, per assegurar la prestació del servei de la línia C19 en el cas que el nou bus s’hagi d’aturar per fer tasques de manteniment o reparacions o per algun altre motiu.