S'engeguen les licitacions que permetran acabar les dues promocions a mig fer d'habitatges protegits

Última revisió 16-01-2023 08:38
13/01/2023

Es preveu que les obres de l’edifici de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil es reprenguin a finals d’abril i les de l’avinguda de Joan XXIII, a finals d’estiu

Aquest mes de gener s’engeguen les licitacions de les obres que han de completar la construcció de dues promocions d’habitatge protegit (HPO) iniciades al Masnou però que estan aturades pels problemes sorgits amb les dues empreses que les estaven construint. Totes dues van abandonar els projectes després d’haver-los iniciat. Els organismes promotors d’aquestes construccions són l’INCASÒL (Generalitat de Catalunya) i l’IMPSOL (Àrea Metropolitana de Barcelona), si bé les duen a terme en terrenys municipals, amb el concurs de l’Ajuntament del Masnou.

La més avançada i que fa més temps que està aturada és la promoció d’HPO de l’avinguda de Joan XXIII, que duu a terme l’INCASÒL. S’hi creen 36 habitatges de lloguer per a persones majors de 65 anys autònomes, reservant-ne quatre per a les que tinguin al seu càrrec fills o filles amb discapacitat. La construcció va començar el maig del 2020 i es va aturar un any després, quan l’empresa constructora va abandonar el projecte. Això va obligar a encetar un procés administratiu força complex per tal que l’INCASÒL recuperés l’obra i tornés a licitar-la. Això últim ja està en procés, raó per la qual es preveu reprendre els treballs a finals d’estiu, un cop adjudicats a una altra constructora.

L’altra promoció aturada és la de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, on s’aixecarà un edifici amb 67 habitatges. D’aquests, 31 s’adjudicaran en règim de lloguer i els altres 36, de compra. També tindrà 75 places d’aparcament i un local a la planta baixa, que serà un equipament municipal. Aquesta obra, promoguda per l’IMPSOL, va començar a finals del 2021 i es va aturar el juny del 2022, també pel desistiment de la constructora. Com en l’altre cas, ha calgut fer diversos tràmits administratius per tornar a licitar les obres, procés que també està en marxa. La previsió és que aquestes obres es reprenguin a l’abril.