Sant Jordi fa albirar el final de la pandèmia

Última revisió 27-04-2021 08:54
26/04/2021

Tot i les restriccions, el públic gaudeix dels actes celebrats al Masnou amb motiu d'aquesta diada

 

*Podeu veure una selecció d'imatges a la galeria: Sant Jordi 2021

Sant Jordi 2021

El Masnou ha pogut tornar a viure enguany una diada de Sant Jordi amb actes amb públic i a l’aire lliure. Encara no es pot dir que hagi estat una diada com les anteriors a la pandèmia, perquè es van haver d’aplicar mesures preventives, però es va poder notar cert optimisme, tenint en compte que el Sant Jordi de l’any passat va coincidir amb el confinament domiciliari de tota la ciutadania.

Els actes culturals presencials d’enguany s’han dut a terme amb limitació de l’aforament, raó per la qual s’exigia inscriure-s’hi prèviament per poder assistir-hi. Els jardins de Can Malet van ser el lloc escollit per dur-los a terme, en ser un espai idoni per aplicar les mesures de seguretat. El fet que s’esgotessin les places disponibles demostra les ganes de la gent de tornar a gaudir dels actes culturals. És el cas del Sant Jordi Petit, per exemple, celebrat el divendres a la tarda. Les prop de dues-centes persones que van anar-hi van gaudir de l’espectacle infantil Olor de contes, repartides en les dues sessions que es van fer: a les 17.30 i a les 19 h. Cris Aguirre va entusiasmar infants i acompanyants amb els contes musicats i teatralitzats que va interpretar.

Aquell matí i en el mateix indret, van ser les persones majors de 65 anys les que van omplir l’aforament del concert de Sant Jordi. Així, prop de 100 persones van poder escoltar una selecció de cançons interpretades pel tenor Josep Aznar amb l’acompanyament al piano d’Anastasiia Brezden. La música va tornar a ser la protagonista, al mateix espai però el migdia de l'endemà, el dissabte 24. En aquest cas va ser la Coral Xabec, de Gent del Masnou, la que va fer passar una molt bona estona al públic. L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va aprofitar l’acte per felicitar els 25 anys de la coral, complerts l’any passat, però que no van poder celebrar per les restriccions decretades per contenir els contagis de la COVID-19.

Tornant a la diada de Sant Jordi, l’Escola Ocata va decorar els murs exteriors del recinte amb una instal·lació artística feta pel seu alumnat en col·laboració amb les famílies. Anomenada “Connexions”, tenia, com a rerefons, incidir en la importància d’unir esforços entre famílies i escoles. Ha estat organitzada pel mateix centre juntament amb Fem Ocata. A banda, i malgrat que no es va poder organitzar la tradicional fira de flors i llibres, sí que els comerços que habitualment venen aquests productes van poder instal·lar una desena de parades davant dels seus establiments.

A més, tres escriptores masnovines van apropar les seves obres a la gent que va sortir a passejar, aprofitant el bon temps que va fer, per tornar a viure un Sant Jordi al carrer. Es tracta d’Olimpia González, que va ubicar una parada a la plaça de la Llibertat per signar la seva trilogia de contes infantils. També ho va fer Àngela Landete, a la plaça de Marcel·lina de Monteys, on va presentar la seva novel·la, El viaje de Haidi. A la plaça Nova de les Dones del Tèxtil s’hi podia trobar Pilar Ibern (Gavina), disposada a signar tres del seus llibres: Un banqueteLas 69 recetas más afrodisíacas de la cocina vegetariana i Las 101 recetas veganas.

La Biblioteca Joan Coromines ha aprofitat la diada de Sant Jordi per fer recomanacions literàries, de tota mena de gèneres, incloent-hi l’infantil i el juvenil. A més, dissabte el matí va retransmetre per les seves xarxes socials L’Hora del Conte virtual, que continua disponible als seus perfils d’Instagram, Facebook i Youtube. En aquesta ocasió, Teatre Aula fa viure una gran aventura als nens i les nenes amb el relat La princesa i el drac, que narra com l’Espirulina, la princesa de la vila de Voramar, fa front a un drac marí gegant.

A banda dels actes vinculats a la diada de Sant Jordi, una vintena de persones van participar en una nova edició de la visita guiada "El Cementiri del Masnou, un museu a l’aire lliure", que va tenir lloc el diumenge al matí. També es va dur a terme aplicant diverses mesures preventives, com l’aforament limitat, que es va omplir.

Aquest cap de setmana tabmé hi ha hagut  temps per a les reivindicacions. Desenes de persones van tallar l’N-II aquest diumenge al matí, convocades per la plataforma veïnal Recuperem el Baix Maresme. Ho van fer amb un to festiu i reivindicatiu, davant l’estació del Masnou de Renfe Rodalies, per reclamar la pacificació del trànsit en aquesta via i recuperar espai per a vianants, ciclistes i el transport públic, entre altres peticions.