Ricky Rubio se suma a la festa del bàsquet de Special Olympics

Última revisió 13-07-2023 08:47
10/07/2023

Uns seixanta esportistes es disputen el torneig al Masnou en representació de cinc comunitats autònomes

El jugador de l’NBA Ricky Rubio va participar divendres al vespre en la cerimònia d’inauguració del Campionat Special Olympics de Bàsquet, disputat durant el cap de setmana al Complex Esportiu del Masnou. Hi han participat una seixantena d’esportistes amb discapacitat, agrupats en equips de cinc comunitats autònomes: Aragó, Catalunya, Illes Balears, La Rioja i Múrcia.

Sens dubte, la salutació del jugador masnoví de l’NBA va ser un dels moments més esperats i comentats pels integrants dels equips, els autèntics protagonistes d’una cerimònia d’inauguració que també va comptar amb la participació de l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, el president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, i el president de The Ricky Rubio Foundation, Esteve Rubio.

Un cop fetes les presentacions i havent complert les formalitats, va arribar l’hora de jugar. Ja divendres es van disputar els partits preliminars. La competició va continuar dissabte, durant tot el dia, i diumenge al matí, fins a la cerimònia de cloenda. El torneig és una iniciativa organitzada per Special Olympics Espanya i The Ricky Rubio Foundation, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou, El Masnou Basquetbol, la Funació ONCE i la Fundació la Caixa.

Més esport, solidaritat i altres activitats

Aquest cap de setmana també ha tingut lloc el XXXVII Festival de Patinatge Artístic El Masnou, tot un clàssic d’aquest esport que organitza el Club Patinatge El Masnou. A banda, aquest diumenge ha tingut lloc la cita anual de la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, una iniciativa solidària i reivindicativa que reclama recursos per potenciar la investigació sobre aquesta malaltia i donar suport a les persones que la pateixen i les seves famílies. Enguany, que s’ha celebrat el trentè aniversari de la campanya, la capbussada col·lectiva es va fer a la platja d’Ocata, a les dotze del migdia. A més, durant el matí es van fer diverses activitats al mateix indret per potenciar la campanya i animar els i les banyistes a participar-hi.

El dissabte al vespre va tenir lloc una nova edició de l’activitat “Tasta el Masnou”. En aquesta ocasió, Elisabet Vidal, sommelier de la Ruta del Vi DO Alella, va conduir la degustació, en què es va tastar un platet de brandada de bacallà amb carbassa escalivada del bar Entremans. El diumenge al matí es va fer una altra activitat molt reeixida de la programció de Turisme i Patrimoni: la visita guiada a la Mina d’Aigua. Un cop més, les places estaven exhaurides des de força dies abans.