Presentades 288 propostes durant la primera fase dels Pressupostos Participatius

Última revisió 23-02-2022 14:46
23/02/2022

La segona fase s'allargarà durant els mesos de març i abril i, durant el maig, es preveu convocar una jornada participativa per decidir les propostes que passaran a la votació final

 

L'Ajuntament del Masnou ha rebut un total de 288 propostes, presentades per la ciutadania, durant la segona fase dels Pressupostos Participatius 2022-2023. A través d'aquest programa de participació ciutadana, el consistori, a través dels fons reservats per als Pressupostos Participatius, destinarà mig milió d'euros dels pressupostos dels anys 2022 i 2023 a finançar les propostes guanyadores.

Després de la presentació pública de l'edició d'enguany i del taller participatiu, que van tenir lloc el dimecres 2 de febrer, es va encetar la primera fase, durant la qual totes les persones que viuen, treballen o tenen algun vincle amb el municipi podien fer arribar les seves propostes fins al 22 de febrer, a través del web dels Pressupostos Participatius o dipositant la butlleta del tríptic als diferents espais habilitats.

De les 288 propostes realitzades, 222 (77,08 %) s'han presentat en línia, a través del web www.participa.elmasnou.cat. Les 66 restants (22,92%) s'han fet arribar mitjançant butlletes de paper dipositades a les urnes ubicades a la Biblioteca Joan Coromines, el Complex Esportiu Municipal, Ca n'Humet, l'Oficina d'Atenció Ciutadana i l'equipament de proximitat Els Vienesos.

Ara, un cop finalitzat el termini de presentació, s'inicia la fase 2, en què el personal tècnic de l'Ajuntament analitzarà les propostes per comprovar quines s'ajusten als requisits establerts en el procés i que, per tant, passen a la següent fase. Un cop finalitzada la validació i l’avaluació tècnica, es faran públiques totes les propostes, incloent-hi les descartades i especificant els motius d'exclusió.

Es preveu que aquesta segona fase, de validació tècnica, s'estengui entre els mesos de març i abril. S'espera que durant el maig, un cop examinades totes les propostes, es convoqui una jornada participativa, corresponent a la tercera fase dels pressupostos participatius, en què es prioritzaran les propostes que passaran a la fase de votació final. Podran votar en línia o presencialment totes les persones que tinguin més de setze anys i que estiguin empadronades al Masnou.

Si voleu més informació o participar en les properes fases, visiteu el web dels Pressupostos Participatius 2022-2023.

 

Calendari de les fases del procés dels pressupostos participatius 2022-2023

FASE 0 febrer de 2022 Presentació pública del procés de pressupostos participatius del Masnou 2022-2023 i recollida de propostes a través d’un taller participatiu (dimecres 2 de febrer a les 19 h a la Sala Joan Comellas).
FASE 1 del 2 al 22 de febrer de 2022 Del 2 al 22 de febrer de 2022 (ambdós inclosos), totes les persones que viuen, treballen o tenen algun vincle amb el Masnou podien fer arribar les seves propostes a través d’aquesta pàgina web o mitjançant la butlleta del tríptic.
FASE 2 març-abril de 2022 Validació tècnica de les propostes rebudes.
FASE 3 maig de 2022 Jornada participativa per prioritzar les propostes que passaran a la fase final de votació.
FASE 4 setembre de 2022 Votació final. Podran votar en línia o presencialment totes les persones que tinguin més de 16 anys i que estiguin empadronades al Masnou.
FASE 5 any 2023 Execució de les propostes guanyadores.