Nous jocs infantils als jardins dels Països Catalans

Última revisió 16-11-2020 08:43
13/11/2020

Alguns dels elements del parc són accessibles, de manera que també hi poden jugar nens i nenes amb dificultats de mobilitat

Aquesta setmana s’han acabat d’instal·lar un conjunt de jocs infantils nous als jardins dels Països Catalans. Ja s’hi han col·locat elements com gronxadors, tobogans o un balancí, entre d'altres. Alguns estan dissenyats amb criteris d’accessibilitat, de manera que s’hi puguin divertir també els nens i les nenes amb algunes dificultats de mobilitat. Es tracta d’un tobogan amb forma de balena, que té una rampa que hi facilita l’accés, un trampolí i un gronxador amb forma de cistella. L’Ajuntament hi ha invertit 50.000 euros (IVA inclòs). Aquesta xifra inclou l’adquisició dels jocs, que ha proveït HPC Ibèrica, i la seva instal·lació.

Amb tot, és probable que calgui tancar l’espai en moments puntuals, durant els propers dies, perquè encara no s’han completat totes les feines de millora que estan previstes en aquests jardins. Per exemple, s’han d’arranjar trams de fusta malmesos de la tanca perimètrica, que es pintarà de nou. A més, es col·locaran nous bancs, papereres i cadires, que substituiran els mateixos elements antics, es canviarà la senyalització degradada, es netejarà el mobiliari urbà de pintades i enganxines, i s’aportarà més sauló i s’anivellarà el terra.

Bona part dels jocs que hi havia abans en aquests jardins s’han reparat amb l’objectiu de reutilitzar-los. S’han dedicat 7.393,10 euros (IVA inclòs) a la restauració d’aquests elements per tal de donar-los una segona vida, estalviar recursos i evitar la generació de residus. Bona part d’aquests elements se sumen al conjunt de jocs infantils del parc dels Vivers, a Santa Madrona, que es va inaugurar encara no fa un any. La resta s’han instal·lat als parcs de la plaça de la República i dels carrers del Berguedà i del Capità Antoni Pagès Millet.