Nou bus sanitari per unir el Masnou, Alella i Teià amb l'Hospital de Can Ruti i el centre de Badalona

Última revisió 10-06-2021 12:12
02/06/2021

La línia, que també tindrà parades en altres equipaments sociosanitaris, és fruit del pacte assolit entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments d'aquests tres municipis

El Masnou, Alella i Teià comptaran, a partir del 14 de juny de 2021, amb un nou servei de transport públic per carretera que permetrà la connexió directa amb l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i altres equipaments sociosanitaris ubicats a Badalona. El nou servei es podria definir com a “bus sanitari”, perquè la línia també farà parades a l’Institut Guttman, al centre de disminuïts psíquics Can Ruti i al CAP del Dr. Robert-President Companys.

Aquesta millora de la xarxa de transport públic, impulsada i finançada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, respon a les peticions efectuades des dels ajuntaments del Masnou, Alella i Teià per tal de disposar d’un servei de transport públic que atengui de forma directa la comunicació amb els seus centres sanitaris de referència.

El servei funcionarà els dies laborables, de dilluns a divendres. Farà un total de set expedicions per sentit, catorze en total, entre dues zones tarifàries. Es calcula que, de mitjana, les expedicions completaran el recorregut en 45 minuts, connectant de manera àgil i directa els serveis sociosanitaris badalonins amb els tres municipis del Baix Maresme. L’horari de la línia estableix que el primer bus sortirà de Teià a les 7 del matí i, després de fer parades al Masnou i Alella, es dirigirà directament a la zona de Can Ruti. La darrera sortida serà a les 15.45 h des del centre de Badalona (parada Germà Juli-Prim).

Al Masnou, el nou bus sanitari farà parada a l’avinguda de Joan XXIII, a prop de la cantonada amb el carrer del Berguedà. Aquesta parada permet fer transbord amb les línies C19 i C8. Les expedicions de tornada no desfaran el mateix camí recorregut per les d’anada, perquè des del centre de Badalona es dirigiran directament cap a Alella, el Masnou i Teià, sense tornar a passar per la zona de Can Ruti. És a dir, les persones que vulguin tornar des de l’Hospital Germans Trias i Pujol, per exemple, cap al Masnou, Alella i Teià, hauran d’agafar l’autobús en direcció a la parada del carrer del Germà Juli, situada molt a prop de l’Hospital Municipal de Badalona, i que permet enllaçar amb diverses línies d’autobús.

Aquesta nova línia dona resposta a una històrica demanda de la ciutadania d'aquests tres municipis: disposar d’una connexió directa en transport públic amb el seu hospital de referència, el de Can Ruti. De fet, la seva entrada en funcionament permetrà complir una de les actuacions previstes al Pla d’actuació municipal 2019-2023 de l’Ajuntament del Masnou. La implantació d’aquesta nova línia és fruit de les negociacions i la feina conjunta que han estat duent a terme els ajuntaments de tots tres municipis i la Generalitat de Catalunya. El compromís per estudiar la viabilitat d’aquesta nova línia es va prendre en la reunió que van mantenir els alcaldes del Masnou i d’Alella, Jaume Oliveras i Marc Almendro, respectivament, amb el director general de Transport i Mobilitat, David Saldoni. Una altra de les millores aconseguides per aquests tres municipis ha estat l’augment de freqüències de la línia C8, vigent des del març de l’any passat, que els connecta amb el centre de Barcelona de forma directa i per l’autopista.

Recorregut de la nova línia d'autobús a Can Ruti i el centre de Badalona.
Recorregut de la nova línia d'autobús a Can Ruti i el centre de Badalona.