L'art urbà del Mural Jam s'instal·la a l'Espai Casinet

Última revisió 26-05-2021 11:48
25/05/2021

A més de la inauguració d’aquesta mostra, el Masnou ha viscut un cap de setmana amb una variada oferta lúdica i cultural

L’art urbà es trasllada durant gairebé un mes a la sala d’exposicions de l’Espai Casinet, on es poden veure, fins al 13 de juny, diverses manifestacions artístiques del Col·lectiu Mural Jam. La mostra es va inaugurar divendres passat, 21 de maig, i va comptar amb actes organitzats per aquest col·lectiu a la plaça de la Llibertat, just al davant de l’Espai Casinet, com una sessió amb discjòquei o un xou de grafits. Als parlaments van participar-hi l’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Cultura, Neus Tallada.

Un dels motius de l’exposició és provocar el debat sobre quins són els espais propis de les diverses manifestacions artístiques i com poden expandir-se. També repassa els processos creatius dels esdeveniments mural jam que ha dut a terme el col·lectiu, transformant l’aparença de diversos carrers i espais del Masnou. De fet, l’acte va comptar amb la creació in situ d’un grafit, que es va pintar sobre un plafó a l’aire lliure i que després es va col·locar a l’Espai Casinet, com una peça més de la mostra.

Cultura i patrimoni

Aquest cap de setmana també s’han celebrat diversos actes que posen en valor el patrimoni cultural i històric de la vila. Per exemple, també divendres, una dotzena de persones van participar en l’itinerari “El Masnou sota les bombes”, en una edició específica per a la gent gran. Van conèixer bona part dels llocs dels municipi que van ser bombardejats durant la Guerra Civil espanyola i alguns dels refugis. De fet, un  va ser la Mina d’Aigua, de la plaça d’Ocata, que també es va poder visitar aquest diumenge de forma guiada. Aquest cop van ser una dotzena els visitants que van gaudir-ne. Un dia abans, dissabte, va ser el Museu Municipal de Nàutica qui va oferir una altra visita guiada, a la qual també van assistir-hi una dotzena de persones.

Aquestes dues últimes iniciatives s’han organitzat dins el marc del Dia Internacional dels Museus. En paral·lel, s’havia previst una altra visita guiada, a l’església de Sant Pere, però s’ha hagut d’ajornar per motius aliens a l’Ajuntament. Finalment tindrà lloc el 26 de juny, en dos torns. Tothom qui ho vulgui es pot inscriure amb antelació a les activitats del programa anual de Turisme i Patrimoni, mitjançant el formulari espcífic del web municipal.

A banda, divendres va celebrar-se un dels actes previstos en la programació del Mes de les Famílies, que ja està a punt de completar-se. En aquesta ocasió van ser cinc persones les que van assistir a la xerrada “Germans, gelosia i comunicació”, conduïda per Maria Goday. Queden dues activitats més per celebrar. D’una banda, la sessió informativa “Tot sobre les vacunes i més...”, que tindrà lloc demà, 26 de maig. Encara hi ha places disponibles. En canvi, s’han esgotat per a la darrera activitat del Mes de les Famílies, Activitats esportives en família, que serà aquest proper diumenge, 30 de maig. Fora d’aquest programa, però també adreçada a infants, va ser L’Hora del Conte virtual que va organitzar la Biblioteca Joan Coromines dissabte al matí.

Finalment, va haver-hi temps per a la Reparatruck, un servei de reparació d’aparells disponible al Masnou un diumenge al mes, quan una furgoneta equipada amb eines s’instal·la a la placeta del davant l’OAC perquè tothom qui ho vulgui repari petits electrodomèstics o altres aparells amb el suport d’un tècnic especialitzat. Aquest cop van acudir-hi quatre persones. La Reparatruck és una iniciativa de l’Ajuntament del Masnou i del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.