La cavalcada de Reis tanca un Nadal semblant als anteriors a la pandèmia

Última revisió 12-01-2022 13:05
07/01/2022

Bona rebuda del públic al nou recorregut per l’N-II, que ha permès disposar de més espai i reduir les aglomeracions

 

Cavalcada de Reis 2022

Galeria d'imatges de la cavalcada de Reis 2022

 

La cavalcada de Reis, que va recórrer diversos barris del Masnou el vespre d’aquest dimecres, 5 de gener, ha estat el colofó d’unes festes nadalenques que s’han assemblat força a les anteriors a l’esclat de la pandèmia de la COVID-19. La programació d’enguany, amb una trentena d’activitats, contrasta amb el Nadal de l’any passat, quan es va haver de renunciar a la major part de les festes i actes tradicionals d’aquestes dates. Val a dir, però, que l’augment dels contagis registrats des de finals de novembre ha obligat a adaptar-ne alguns. Per exemple, es va haver de prescindir del llançament de caramels durant la cavalcada, com a mesura preventiva davant la COVID-19.

Amb tot, alguns dels canvis han tingut molt bona rebuda, com el nou itinerari de la cavalcada. La novetat principal ha estat que recorregués el tram central de l’N-II. En ser la via més àmplia i transversal del municipi, ha permès que la multitud que va participar en la cavalcada n’hagi pogut gaudir amb comoditat i amb la possibilitat d’evitar les aglomeracions. En general, va haver-hi un nombrós públic durant tota la cavalcada, sense que s’hi registrés cap incident. L’itinerari, força extens, va permetre que la multitud quedés esponjada al llarg del recorregut. La rua va començar cap a dos quarts de set de la tarda, en aquesta mateixa artèria, davant l’estació del Masnou, i va recórrer el seu tram central, fins a l’avinguda del President Kennedy, per retornar després cap al centre, a través dels carrers de Joan Miró i de Sant Miquel. Després de superar la plaça de Marcel·lina de Monteys, es va dirigir cap al Masnou Alt, on hi havia el punt final del recorregut, la plaça de Ramón y Cajal. Va arribar-hi cap a un quart de deu, complint, per tant amb la durada prevista.

Com és tradició, els Reis d’Orient van arribar al port en vaixell, pels volts de les sis de la tarda. Va anar-hi força gent, per rebre’ls, tot i que no tanta com en anys anteriors a la pandèmia, perquè s’hi va limitar l’aforament, com a mesura preventiva davant la COVID-19. Com no podia ser d’altra manera, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, encapçalava la comitiva de benvinguda per tal de lliurar a Ses Majestats la clau màgica que els va permetre entrar a totes les llars del Masnou durant la Nit de Reis. També va oficialitzar el permís especial que l’Ajuntament va atorgar als Reis i als seus patges per saltar-se el toc de queda vigent per contenir els contagis. Alhora, va fer explícit l’agraïment a totes les entitats que col·laboren amb Ses Majestats a l’hora d’organitzar carrosses per fer ben vistosa i divertida la cavalcada. Es tracta de les AMPA de les escoles Rosa Sensat, Lluís Millet, Bergantí i Escolàpies, així com l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt i de la Teatral.

A més, en el seu parlament, Oliveras va subratllar el comportament exemplar de tots els nens i nenes durant tot l’any i com s’han esforçat per complir les mesures preventives per protegir-se a si mateixos, les seves famílies i els seus amics i amigues. El rei Gaspar va incidir en aquest fet en prendre la paraula, just després de l’alcalde: “Sabem que aquests últims any no estan sent fàcils i que segurament esteu havent de veure i fer coses que no enteneu. És precisament per això que us volem dir que sou molt valents i valentes i que teniu molta força”. Just després de demanar als infants que mantinguin la il·lusió i la felicitat durant tot l’any, va anunciar l’inici de la gran cavalcada.

Primer Bany de l’Any i Nadalem

El matí de l’1 de gener es va constatar que el Primer Bany de l’Any s’està consolidant com una de les grans cites del Nadal masnoví. Van participar-hi desenes de persones, prop de tres-centes, de totes les edats, que van xalar d’allò més capbussant-se al mar i compartint una bona estona, amb molt d’humor, a la platja d’Ocata. El Primer Bany de l’Any és una iniciativa que organitzen el Club Natació El Masnou, el Club Ocata Vent i l’Ajuntament amb la col·laboració del Port del Masnou.

Aquella mateixa setmana, en els darrers dies del 2021, va assolir també un gran èxit el Nadalem, el parc d’activitats i tallers infantils que es va reprendre després que se n'hagués hagut d’anul·lar l’edició del 2020. Durant quatre dies, entre el 27 i el 30 de desembre, s’hi van comptabilitzar 2.366 visitants, que van acudir al Complex Esportiu per gaudir d’una oferta ben variada de jocs, tallers i altres activitats. Tots aquests reclams s’adreçaven especialment als infants d’entre 0 i 12 anys. A més dels jocs lliures i les activitats permanents, com My little carnival, el trenet de Nadal, un circuit de psicomotricitat, una carpa de circ i una zona d’inflables, val la pena destacar la bona acollida que van tenir els tallers educatius del Museu de Matemàtiques de Catalunya i d’altres que van dur a terme diverses entitats.

Nadalem 2021

Galeria d'imatges del Nadalem

Tot el Nadal masnoví

Es poden llegir les notícies sobre la resta d'actes celebrats durant el Nadal i veure'n imatges clicant als següents enllaços:

· 13/12/2021: "La Fira de Nadal torna a omplir els carresr del Masnou d'esperit nadalenc"

· 14/12/2021: "El Masnou inicia la celebració d'un Nadal ple de màgia"

· 20/12/2021: "Els actes nadalencs protagonitzen un cap de setmana encapçalat per La Marató de TV3"

· 27/12/2021: "Èxit de participació en la 42a edició de la Sant Silvestre del Masnou"

 

Una de les carroses de la Cavalcada de Reis 2022.
Una de les carroses de la Cavalcada de Reis 2022.
Autor: Ramon Boadella.