Finalitzades les actuacions al parc del carrer del Capità Antoni Pagès Millet

Última revisió 29-12-2021 15:20
29/12/2021

Les accions realitzades han suposat una renovació completa dels diferents espais del parc

 

Dimecres 1 de desembre l'Ajuntament del Masnou va iniciar les actuacions de millora del parc infantil del carrer del Capità Antoni Pagès Millet, que van finalitzar dijous 16 de desembre, i que han suposat una remodelació completa dels diferents espais d'aquesta zona d'esbarjo, situada a pocs metres de l'escola bressol Sol Solet. La renovació del parc ha tingut un cost aproximat de 30.000 euros.

 

La primera acció realitzada ha estat la substitució dels jocs infantils antics per uns de nous, enfocats per a infants d'entre 2 i 5 anys, encara que hi ha elements que els podran usar infants d'edats més avançades, i escollits per ser inclusius. A més, la distribució dels nous jocs en l'espai permetrà dotar de més distàncies de seguretat entre els diferents elements.

 

Entre els jocs que s'han escollit hi trobem una caseta per tal d'incentivar la creativitat i imaginació, un llit elàstic i un circuit d'equilibris per a afavorir la psicomotricitat, un joc principal amb tot un conjunt d'elements, un gronxador doble i una taula de pícnic infantil perquè els més menuts puguin fer un mos.

 

D'altra banda, s'ha retirat la vegetació que s'hi trobava a l'espai, ja que no era adequada per a un parc infantil i, donada la compactació del sòl, s'havien generat arrels superficials que suposaven un element de risc pels usuaris del parc. Per aquest motiu, s'ha excavat el sòl per remoure el terreny i, afegint-hi una capa de sorra, fer el terra més esmorteïdor.

 

Ara, es preveu la implantació de dues moreres al llarg del mes de gener per tal de proporcionar ombra durant els mesos més calorosos de l'any.

 

Ple que fa a la resta d'elements del parc, s'ha renovat la il·luminació de l'espai, substituint l'antiga lluminària per una de sistema LED, que dotarà de més llum a l'espai, s'ha renovat tot el mobiliari antic i col·locat tres bancs i dues papereres noves i, per últim, s'ha arranjat la tanca perimetral.