Exposició al Masnou d'Evru/Zush, artista de renom internacional

Última revisió 06-10-2021 13:19
06/10/2021

Aquest creador, alter ego d’Albert Porta, participarà en la inauguració de la mostra, el divendres 8 d’octubre, a la Casa de Cultura

Evru/Zush, un dels artistes catalans contemporanis més singulars i reconeguts a escala internacional, serà al Masnou per participar en la inauguració de l’exposició “Tornar a ser”, el divendres 8 d’octubre, a les 19 h, a la Casa de Cultura del Masnou. La mostra es podrà visitar fins al 31 d’octubre. Es tracta d’una ocasió excepcional per poder admirar obres d’aquest artista al municipi. Per fer-ho possible, l’Ajuntament masnoví ha comptat amb la col·laboració de la Galeria Senda i del mateix Albert Porta –l’home del qual va néixer l’actual artista.

La inauguració de la mostra servirà alhora per presentar una publicació molt acurada que recull un bon nombre dels éssers màgics que ha creat Evru/Zush en la seva darrera producció. La publicació ha estat realitzada per l’Ajuntament del Masnou amb la col·laboració de la Galeria Senda i la supervisió d’aquest artista tan singular. Precisament, l’exposició “Tornar a ser” se centra en les nagues, uns personatges màgics amb cap humà i cos de serp i que habiten l’univers artístic d’Evru/Zush. Són, en certa manera, un símbol de la seva trajectòria, marcada per la indagació de les possibilitats de la imaginació i per l’exploració dels mons amagats sota la realitat.

Museus de primer nivell, com el Centre Pompidou de París, el Reina Sofía de Madrid o el MACBA de Barcelona, entre d'altres, compten amb obres d’Evru/Zush al catàleg de les seves exposicions permanents. A més, al llarg de la seva carrera ha protagonitzat mostres antològiques en aquests i altres grans temples de l’art, com el Guggenheim i el MoMA de Nova York, i també en sales asiàtiques, com les del Duolun Museum of Modern Art de Xangai o del Today Art Museum de Pequín.

Al llarg del seu camí, ha abordat de manera recurrent la representació de la figura humana i el desig de crear un territori propi, fins al punt d’haver fundat un estat imaginari, l’Evrugo Mental State, amb bandera, himne, idioma, moneda... Evru/Zush s’ha definit a si mateix com a artista, científic i místic amb un neologisme de factura pròpia: ArtCienMist. També ha explorat l’art com a teràpia, a través de les eines digitals. De fet, ha utilitzat aquest llenguatge expressiu en diverses creacions seves, a més a més de la pintura i l’escultura.

Cartell. Exposició
Cartell. Exposició "Tornar a ser", d'Evru/Zush

Enllaços