Enllestits els treballs estiuencs de manteniment i millora a les escoles

Última revisió 16-09-2020 09:14
10/09/2020

L’Ajuntament hi ha dedicat enguany una inversió de gairebé 70 mil euros

Aquests primers dies de setembre, l’Ajuntament ha enllestit  els treballs de manteniment i millora que s’han dut a terme durant l’estiu a les escoles del Masnou. L’import total de la inversió que s’hi dedica enguany suma 69.361,75 euros, incloent-hi els contractes d’obres i de subministraments encarregats a diverses empreses.

Aquesta xifra no inclou les hores de feina de la brigada municipal, que hi ha fet diverses tasques de manteniment i reparacions. A banda, també se li han encarregat feines per adaptar els centres als protocols preventius davant la pandèmia de la COVID-19 i per tal que guanyin nous espais per a l’activitat docent.

Una de les inversions més importants d’aquest estiu ha estat la substitució dels llums de les aules i els menjadors de les escoles Rosa Sensat i Lluís Millet. Els nous són de tecnologia LED, cosa que implicarà una reducció significativa del consum energètic. Amb aquesta actuació, es culmina la implantació d'aquest nou sistema d'il·luminació a totes les escoles del municipi. Encara a l’escola Rosa Sensat, s’ha renovat el lavabo de l’alumnat situat a la primera planta i s’ha fet una nova connexió al clavegueram. Aquesta última actuació no està inclosa en la xifra de la despesa total feta aquest estiu perquè l’ha executat Sorea, empresa que gestiona el manteniment de la xarxa de clavegueram municipal.

A l’Escola Ferrer i Guàrdia s’ha creat una nova aula per a alumnes de P5, reformant l’espai que ocupava l’antic menjador del centre. Això ha estat possible perquè l’any passat va culminar la construcció d’un nou menjador amb cuina i lavabos, en un edifici annex situat al pati del centre. A l’Escola Marinada s’han reparat les finestres de parvulari i s’han pintat les aules. En paral·lel, es fan reparacions a la façana de l’edifici per evitar les filtracions d’aigua. També s'hi han renovat les aixetes dels lavabos. Un altre centre, l’Escola Ocata, estrena aquest curs cortines noves a les aules. S’hi han pintat de nou, a més, les escales d’emergència de l’històric edifici. Finalment, a l’Escola Bressol Sol Solet s’ha canviat la porta principal d’entrada al centre per una de nova.

Nova aula de parvulari a l'Escola Ferrer i Guàrdia, creada a la sala que ocupava l'antic menjador.
Nova aula de parvulari a l'Escola Ferrer i Guàrdia, creada a la sala que ocupava l'antic menjador.