Els ajuts per a empreses i autònoms es poden sol·licitar fins al 24 de maig

Última revisió 16-05-2022 09:53
13/05/2022

El Consell de Promoció Econòmica celebrat avui ha abordat aquestes subvencions, entre altres temes

Les empreses i professionals autònoms del Masnou poden sol·licitar fins al 24 de maig les subvencions municipals d’enguany per al foment de l’economia local. La dotació inicial que l’Ajuntament destina a aquests ajuts suma 90.000 euros.

Es pot optar a quatre línies d’ajuts:

  • Inversions per a l’ampliació, l’adequació i millora de locals comercials.
  • Establiment i posada en marxa d’activitats empresarials.
  • Creació d’ocupació (afavorir la contractació de persones en situació d’atur inscrites al Servei Local d’Ocupació del Masnou).
  • Promoció comercial i digitalització.

Es poden consultar tots els requisits i la documentació que cal aportar al tràmit específic. Alhora, es pot llegir un resum més extens sobre aquesta convocatòria, amb detalls com els imports màxims que pot obtenir cada sol·licitant, a la notícia publicada al web municipal en obrir-se la convocatòria, a principis d’abril.

Consell Municipal

La convocatòria d’aquests ajuts ha estat un dels temes principals que s’han tractat a la sessió d’aquest trimestre del Consell Municipal de Promoció Econòmica, un dels òrgans de participació sectorial. S’ha celebrat aquest matí, al Centre d’Empreses Casa del Marquès. Hi han assistit una quinzena de persones. Presidit per l’alcalde, Jaume Oliveras, i Maria Llarás, quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, hi participen representants empresarials de diversos sectors productius, entitats i altres membres de l’Equip de Govern i dels grups municipals, a més a més de personal tècnic.

A més de les esmentades subvencions, han abordat els següents assumptes:

  • Adhesió d’equipaments municipals, platges i empreses del Masnou al segell Biosphere de turisme sostenible, en l'àmbit mediambiental, cultural, social i econòmic.
  • Col·laboració amb l’Institut Maremar per tal que l’alumnat dels cicles formatius conegui els serveis d’ocupació i els programes municipals de foment a l’emprenedoria de suport a les empreses del municipi. Durant aquests mesos d’abril i maig, l’alumnat està visitant la Casa del Marquès.
  • Accions en marxa del projecte Construcció tecnosostenible al Maresme (Programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona).
  • Resum de les subvencions concedides per la Diputació de Barcelona i vigents enguany en matèria de promoció econòmica, que sumen un import de 233.086,12 euros. Alguns dels recursos s’han sol·licitat conjuntament amb altres ajuntaments.
  • Resum d’algunes de les actuacions de l’àrea de Promoció del Municipi, com la Fira Comercial i Gastronòmica i l’Escuracassoles. Aquesta última iniciativa s’organitzarà per segon cop durant la Festa Major d’enguany, que se celebrarà entre el 24 i el 29 de juny.

Consell Municipal de Promoció Econòmica del 13 de maig del 2022.
Consell Municipal de Promoció Econòmica del 13 de maig del 2022.
Autor: Domènec Cano Senties.