Els actes nadalencs protagonitzen un cap de setmana encapçalat per La Marató de TV3

Última revisió 21-12-2021 11:12
20/12/2021

En els actes organitzats aquest cap de setmana al Masnou amb motiu de La Marató de TV3 s’han recaptat més de 800 euros

Dissabte a la tarda es va celebrar la tradicional Sopa de Pedres, que enguany va arribar a la divuitena edició i a la qual van assistir més de 500 persones. L'esdeveniment, que es va iniciar amb la plantada de l'olla a les 8 del matí per començar a cuinar la sopa, va continuar amb una rua pels carrers del Masnou acompanyats dels krampus, unes criatures que venien a endur-se els infants que han estat trapelles durant aquest any. Així, de les 19.30 i fins a les 21 hores, la plaça Nova de les Dones del Tèxtil es va omplir de gent per celebrar les festes nadalenques i tastar la famosa Sopa de Pedres masnovina.

 

Sopa de Pedres 2021

 

Diumenge al matí, a la plaça de Marcel·lina Monteys, uns 250 infants van fer cagar el tió, que els va entregar jocs de fusta. A més, la Coordinadora de comissions de gènere de les AFES del Masnou va dur a terme una acció de reivindicació per a la tria de joguines lliure d'estereotips de gènere.

 

Tió gegant

 

D'altra banda, el Mercat Municipal va organitzar diversos actes dissabte 18. Al matí, l'equipament va gaudir de la tercera i última actuació de l'any dels Cors al Mercat, amb l'actuació del Cor Scandicus, i a la tarda, es va celebrar la Festa del Mercat, un esdeveniment per recaptar donatius per a La Marató de TV3 que es va realitzar al voltant de l'arbre de Nadal que s'ha instal·lat al Mercat i on es va repartir xocolata amb melindros i vi calent. A més, la jornada va comptar amb l'actuació d'Evil Rosebud, que va fer ballar les persones assistents amb les seves nadales a ritme de swing.

 

Concert de Nadal al Mercat

 

El Masnou se suma a La Marató de TV3

Diumenge 19 de desembre es va celebrar la 30a edició de La Marató de TV3, un esdeveniment que enguany es va destinar a la salut mental. Al Masnou, diverses entitats hi van col·laborar a través de diferents esdeveniments.

Lleureka i Fem Fira van organitzar, diumenge al matí, una festa solidària plena d'activitats, tallers i actuacions a la part alta del parc de Vallmora, on es van recaptar 521,46 euros.

 

Festa solidària per a La Marató de TV3 2021

 

Dissabte a la tarda, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Masnou va dur a terme una encesa d'espelmes a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Acompanyats de castanyes i moscatell i amb un taller perquè la canalla pintés fanalets, l'entitat va recaptar més de 300 euros per a la causa.

 

Exposició #naturaurbanaalMasnou2021

La Casa de la Cultura va acollir, divendres a les 19 hores, la inauguració de l'exposició #NaturaurbanaalMasnou2021, mostra en la qual es podrà veure una selecció de les millors fotografies que van participar en la cinquena edició del concurs fotogràfic a Instagram. L'exposició estarà oberta des del 17 de desembre i fins al 16 de gener.

El concurs, que enguany tenia els parcs i places del municipi com a temàtica, va tenir dues fases. La primera va consistir en la selecció de dotze fotografies semifinalistes per part d'un jurat professional i, la segona, la votació popular a la xarxa social.

Enguany, el concurs d'Instagram ha tingut com a guanyador Jordi Solé Bardia (@en_solex, a la xarxa social) i la seva fotografia de la plaça de Catalunya.

 

Inauguració de l'exposició naturaurbanaalmasnou2021

 

Altres activitats per a tots els públics

Dissabte, d'11 a 12.30 hores, es va dur a terme l'itinerari "Les dones del tèxtil al Masnou", que va exhaurir totes les places. Les persones participants van poder conèixer la història de la indústria Tèxtil del Masnou i la petjada d'algunes de les fàbriques que omplien el paisatge del municipi.

Una vintena de persones es van apropar a la Reparatruck, que un diumenge al mes se situa davant de l'edifici de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (c. de Roger de Flor, 23), per aprendre a reparar els seus electrodomèstics.